Huawei се наложи няколко пъти да отложат премиерата на дългоочакваните си флагмани. Традиционно представителите на Huawei P Series са достъпни през първото тримесечие. Вече знаем и датата на голямото събитие, на което ще видим Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro+. Toва ще се случи на 29 юли.

Moделите ще имат различен дизайн и извивки на дисплеите, както и камера конфигурации в задната част. Серията Huawei P50 ще работи под управлението на HarmonyOS. Китайският производител не разполага с достатъчно количество Kirin процесори и вероятно ще заложи на Qualcomm Snapdragon 888 в новите смартфони.

Някои анализатори дори изразиха съмнение, че Huawei P50 ще се продават единствено в Китай, заради хардуерните ограничения. В крайна сметка това няма да се случи и смартфоните ще се продават в световен мащаб, съобщава GizChina.

 

 

Официален представител от финландската дивизия на Huawei потвърждава, че флагманите ще могат да се купят извън родината на компанията. Това ще е ключово за успеха на серията и възможността китайският производител да възстанови загубените си позиции в индустрията.

Huawei P50 ще продължат партньорството с Leica, които ще произведат камерите за смартфоните. Една от версиите ще е оборудвана със 125mm перископска камера с f/3.4 апертура. Използването на Qualcomm Snapdragon 888 4G ще означава, че устройствата с него не поддържат 5G, което ще ги направи по-евтини на глобалния пазар.

Huawei вероятно ще представят и лимитирани количества на 5G версии на смартфоните, които имат Kirin 9000 процесори.

 

Още от Digital: Смартфоните от серията Huawei P50 ще използват ексклузивни функции на HarmonyOS