Huawei все още не са потвърдили официално, но се очаква да представят смартфоните P50 на събитие в края на месеца. Конкретната дата е 29 юли, когато ще разберем и каква ще бъде цената на европейския пазар. Това ще бъдат първите смартфони на Huawei, които ще се продават с предварително инсталирана версия на HarmonyOS.

Операционната система ще бъде достъпна и за много от настоящите устройства на компанията. Ъпдейтите продължават с пълна сила в следващите месеци. Huawei също така ще предоставят на собствениците на P50 серията достъп до нови функционалности, които не са налични в настоящите версии на HarmonyOS, информира GizChina.

 

 

Представителите на Huawei P50 серията ще имат впечатляващи камери, включително 1/1.18-инчов сензор на Sony. Това ще е най-големият камера модул на компанията, който ще използва и RYYB технологията. Софтуерните новости в HarmonyOS ще подобряват допълнително работата на камерите.

Серията Huawei P50 ще включва три конфигурации с различна по големина дисплеи. Стандартният модел ще има eкран на Visionox. В същото време Pro+ версията ще използва дисплей от последно поколение на BOE, който е извит от четири страни. Huawei P50 Pro се очаква да заложи на хибриден Hyperboloid дизайн.

 

Oще от Digital: Колко добри ще са камерите на смартфоните от серията Huawei P50