Huawei вече попаднаха в списъка с търговски санкции на американското правителство, което създава сериозни проблеми за доставката на хардуер. Въпреки това китайският производител не се отказва от амбициозните си планове да доминира дългосрочно индустрията.  Така например преди дни ви съобщихме, че над 300 компании са поискали лиценз да продават хардуер на Huawei, включително и Qualcomm.

Цифрата е добро доказателство колко важни са бизнес отношенията с Huawei за много други компании, включително и големи американски производители. Според непотвърдена информация поне 100 от подадените молби са одобрени от САЩ. По този начин Huawеi могат да получат много повече възможнoсти за покупка на хардуер от първоначалните очаквания.

Всеки доставчик е важен за компанията в контекста на санкциите, но има някои брандове, които имат по-специално значение и именно такъв пример е Qualcomm. Създателите на популярната серия процесори Snapdragon са потенциален бизнес партньор, който може да помогне сериозно на Huawei да възстановят загубените си позиции в световния пазар на смартфони.

 

 

Новата серия на компанията включва уникални предложения като Huawei Mate 40 Pro, но изчерпва наличните количества от процесори. Китайският бранд няма как да произвежда собствените чипове Kirin, като единственият вариант е да купи компонентите от външен производител.

Qualcomm изглеждат като най-доброто решение за Huawei особено след като компанията вече е подала документи за издаване на необходимия лиценз. В интернет се появи информация, която разкрива, че новите флагмани от Huawei Mate серията ще имат хардуер на Qualcomm, съобщава AndroidHeadlines.

Премиерата на Huawei Mate 50 ще е през есента на следващата година, което ще предостави достатъчно време компанията да извърши необходимите доставки. Припомняме ви, че премиерата на Qualcomm Snapdragon 875 ще бъде на 1 декември. Обикновено виждаме и "Plus" версия на процесора, която дебютира по-късно.

Едва ли е изненадващо, че Huawei биха проявили желание да използват Snapdragon 875+ в Huawei Mate 50 серията, тъй като това ще е най-бързия процесор за смартфони на Qualcomm, който сме виждали досега.

 

Oще от Digital: Има ли други компании с подобна история като на Huawei в САЩ