Представителите на Huawei P Series обикновено се представят през първата половина на календарната година. Китайският производител ще спази отново стратегията и през 2021г. Официалната премиера на дългоочакваните смартфони може да стане факт още през март. Конкретната дата на събитието ще бъде обявена допълнително.

Въпреки проблемите с търговските санкции се очаква Huawei да разполагат с достатъчно хардуер, за да отговорят на високото търсене към Huawei P50 серията. Смартфоните ще имат важно значение за компанията, която още в края на миналата година бе изключена от веригата за доставки.

Ситуацията доведе до продажбата на бизнеса с Honor смартфони. По този начин флагманите от Huawei P и Mate Series ще са основния акцент за компанията през следващите месеци. Един от любoпитните въпроси е дали Huawei P50 и Huawei P50 Pro ще работят с HarmonyOS или с EMUI интерфейс, който е базиран на Android 11.

Съществува и вероятност устройствата да се продават в две конфигурации на различните пазари, които са базирани, както на Harmony OS, така и на EMUI.

 

 

Новите смартфони ще се отличават с редица подобрения, които няма да са ограничени единствено до хардуера. Huawei P50 и Huawei P50 Pro ще предложат още по-атрактивен дизайн и ще имат по-впечатляващи камери. Сътрудничеството с Leica ще продължи, което ще ги превърне в едни от най-добрите устройства за мобилна фотография.

Очакванията са Huawei P50 Рro да има камера система с 200x приближение, с която ще превъзхожда своите конкуренти. Най-вероятно ще видим четири сензора в заднaта част, като стандартната версия ще използва три камери и сходни технологии, включително оптика на Leica.

Една от отличителните характеристики на серията ще бъдат 6.6"/6.7" дисплеи, които са извити от четири страни и поддържат честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Елегантните корпуси ще са изградени от керамика и стъкло. Вградените батерии ще имат заряд от 4200mAh и 4300mAh, като е предвидена опция за 66W бързо зареждане.

Oстава да разберем кога ще бъде премиерата на Huawei P50, както и какви ще са цените на флагманите на европейския пазар.

 

Още от Digital: Смартфоните Huawei P50 ще имат различни дисплеи