Въпреки проблемите Huawei се надяват да реализират премиерата на следващата си флагман серия в пазара на смартфони през първата половина на 2021г. Това е доста амбициозна цел, като се има предвид, че компанията няма достъп до достатъчно хардуерни компоненти.

От Huawei се надяват в следващите месеци повече компании да получат временен лиценз за търговия, който да гарантира достатъчно части за бъдещите им устройства. Стратегията на компанията вече се измести към алтернативната операционна система, която се казва HarmonyOS. 

Първата версия вече е налична за разработчиците, като се работи усилено над Harmony OS 2.0, която едва ли ще видим през есента. Този софтуер ще покаже дали компанията може да продължи да бъде лидер в технологичната индустрия, дори ако бъде изключена от нормалната верига за доставки.

Изграждането на екосистема, чиито мащабни са от ранга на Android и Google Play е изключително сериозна и сложна задача. Все пак Huawei имат надежда да успеят да го постигнат още преди края на следващата година.

 

 

Първата половина на 2021г. ще е много важна за Huawei, тъй като освен стабилизиране на ситуацията с търговските санкции може да очакваме и премиера на нови модели. Със сигурност вниманието е насочено към представителите на Huawei P50 серията, които отново ще имат OLED дисплеи и впечатляващ хардуер.

Специален акцент ще бъде дизайна и високата производителност. Според последни данни на АndroidAuthority е много вероятно смартфоните от гамата да имат Kirin 9000 процесори. Твърде е рано да коментираме техническите спецификации., но със сигурност ще видим сериозни иновации по отношение на камерите.

Липсата на достъп до Google Mobile Services (GMS) се очертава като най-големият проблем за Huawei през 2021г., който ще ограничи амбициозните им планове в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат процесори на Qualcomm