Honor не крият амбициозните планове да станат по-влиятелен фактор в пазара на смартфони. Отделянето на компанията в независимо дружество от Huawei е свързано с редица предимства. Новите смартфони с бранда Honor ще могат да използват услугите на Google, както и хардуер от водещите американски производители.

Търговските санкции срещу Huawei не позволяваха това да се случи, което е и причината за продажбата на бизнеса с Honor смартфони. Следващата атрактивна премиера, която ни очаква е свързана с Honor 50. Устройствата от серията са обект на редица спекулации през последните месеци.

Ако се интересувате от предстоящите флагмани на Honor е добре да знаете, че вече е известна датата на премиерата. Компанията ще покаже за първи път Honor 50 на специално събитие, което ще се проведе на 16 юни в Китай. Допълнително ще разберем кога ще е европейската премиера на смартфоните, съобщава TechRadar.

 

 

Прави впечатление, че снимката разпространена в Twitter включва два кръга, допълнени от цифрата "50". Това е индикация за интересния камера модул, който ще включва два сензора и ще има форма на пръстен. Технчическите спецификации все още не са потвърдени официално от Honor.

Стандартната версия ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 778G процесор, който е оптимизиран за работа в 5G мрежи. Този избор не е случаен, тъй като чипа е по-евтин от Snapdragon 888, което се очаква да допринесе за популярността на Honor 50 в световен мащаб.

Любителите на игрите и хората, които обичат да се забавляват с мултимедия ще могат да се възползват максимално от големия 6.79" AMOLED дисплей. Честотата за опресняване на кадрите е 120Hz, което е подходящо за гейминг. Задните камери се очаква да включват 13МР UltraWide и 8-мегапикселови телефото сензори, като отпред ще има 32МР+8МР камери за селфита.

 

Още от Digital: Смартфоните на Honor скоро ще поддържат услугите на Google, според шефа на компанията