Премиерата на iPhone 12 предизвика вълна от коментари заради необичайното решение на Apple да не включат зарядно и слушалки в комплекта на смартфоните. Много потребители останаха недоволни, тъй като това е свързано с допълнителни разходи. Водещи конкуренти на Apple в мобилната индустрия също се позабавляваха с компанията.

Вече ви съобщихме, че Samsung се пошегува с Apple заради липсата на слушалки и зарядно в комплекта на iPhone 12. Корейският производител също вече работи усилено над следващата си серия устройства от висок клас. Според анализаторите Samsung дори смятат да изтеглят официалната премиера на Samsung Galaxy S21 с няколко седмици, за да се конкурират по-успешно.

Сега разбираме, че въпреки критиките е възможно компанията да последва примера на Apple. Информация на SamMobile разкрива, че Samsung обмисля също да премахне аудио слушалките и зарядното устройство от комплекта на смартфоните от серията Galaxy S21. Това означава, че бъдещите им собственици ще могат да използват eдинствено настоящите си аксесоари.

 

 

Tрябва да отбележим също, че Apple посочиха като причина за това свое решение желанието си да бъдат по-екологична компания. Обикновено потребителите имат по няколко устройства iPhone и iPad, което е гаранция, че разполагат вече с друго зарядно и слушалки. Компанията сподели, че премахването на аксесоарите намалява значително размера на опаковките и позволява да се натоварят повече кутии на iPhone 12 в палетата за пренос на смартфоните.

Samsung не са потвърдили още решението си да последват своя конкурент, но ако го направят вероятно ще споменат сходни мотиви. Корейският производител така ще може да генерира повече приходи от продажби на аудио слушалки и аксеосарите за смартфоните Samsung Galaxy. В момента потребителите е необходимо да платят допълнително, ако искат да се възползват от 45W зареждане на някои модели.

Причината е, че комплекта включва 25W зарядни, които не поддържат тази функционалност. В заключение ще отбележим, че подобна стратегия може да допринесе за по-ниската цена на Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra след премиерата им през 2021г.

 

Oще от Digital: Камерата на Samsung Galaxy S21 (S30) може да има 600MP резолюция и 200х Space Zoom (Видео)