OnePlus официално потвърдиха датата, на която ще представят дългоочакваната нова серия смартфони от висок клас. OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro са обект на редица спекулации през последните седмици, на които ще бъде сложен край на 23 март. Това е датата, когато ще видим за първи път OnePlus 9 серията, която някои анализатори дори очакват да включва и трети модел с името OnePlus 9 Lite.

Смартфоните от серията ще предложат впечатляващи възможности за мобилна фотография. OnePlus са си партнирали с експерти на шведския производител Hasellblad, който има богата история в създаването на камери, която датира от 180 години. Официалната покана за премиерата на OnePlus 9 е категорично доказателство, че това ще са първите смартфони с новите технологии на Hasselblad.

Компанията е сключила ексклузивно партньорство в сферата на мобилната фотография за период от три години с Hasselblad, за което е осигурен и бюджет от $150 млн, съобщава 9to5google.

 

 

Представителите на двете страни са работили в тясно сътрудничество в разработката на всеки един компонент от камера модулите в лаборатории разположени в Япония и САЩ. Специален акцент ще се обръща на възможностите за снимане при ниска осветеност.

Новите флагмани на OnePlus ще използват модифицирана версия на Sony IMX789 камерата, която ще представлява "най-големия и най-усъвършенстван" сензор в устройство на компанията досега. Потребителите ще могат да се възползват от опция за запис на 8K видео с 30fps и 4K при 120 кадъра в секунда.

Смартфоните OnePlus 9 ще предлагат още и поддръжка на 12-bit RAW файлове. Актуализираният интерфейс за редактиране на съдържанието ще е вдъхновен от Phocus приложението на Hasselblad. Устройствата ще се възползват от усъвършенствано калибриране на цветовете и допълнителни софтуерни иновации в Hasselblad Pro режима на снимане.

Предстоящата премиера в края на месеца ще разкрие повече детайли за партньорството между Hasselblad и OnePlus. Предварителните поръчки могат да стартират още на 23 март.

 

Още от Digital: ОnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще имат 4500mAh батерии и зарядни устройства в комплекта