Китайските производители продължават да имат силно влияние в мобилната индустрия. Проблемите на Huawei бяха съпътствани от солидни продажби на Xiaomi. Брандове като OnePlus и Oppo също разширяват присъствието си на световния пазар на смартфони. Подобряването на камерите е един от начините, с който компаниите опитват да провокират интереса на потребителите със своите флагмани.

OnePlus не са изключение и предлагат впечатляващи възможности за мобилна фотография с тазгодишните си премиум смартфони. Отличителна характеристика на OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro са камерите разработени в съвместно сътрудничество с Hasselblad. Това е поредният пример за стратегическо партньорство между производител на смартфони и доказани експерти в сферата на фотографията.

Huawei например си партнират с Leica, докато Nokia разчитат на обективи проектирани от Zeiss. Партньорството на OnePlus също е подходящ пример, а собствениците на смартфоните на компанията ще имат достъп до още една атрактивна иновация. Вече стартира софтуерен ъпдейт, с който компанията ще подобри допълнително възможностите на камерите, съобщава AndroidCommumity.

 

 

Въпросната актуализация е налична под формата на OTA ъпдейт и се отличава с практични функционалности, сред които XPan режима. Самият ъпдейт предлага няколко различни оптимизации, но определено тази предизвиква най-голям интерес. Уникалният режим на компанията придоби голяма популярност сред фотографите през 90-те години на XX век, тъй като осигуряваше реалистично кинематографично изживяване.

Потребителите можеха да снимат обикновени 35-милиметрови снимки на 35mm филм, както и дори 24х65мм панорамни изображения без да променят филма или да жертват качеството на снимките. XPan включва фокусно разстояние от 30mm и 45mm, уникално съотношение на странните от 65:21, два цветови профила: черна-бяла симулация на филма ILFORD Delta 400 и актуализиран цветен режим.

Мобилната версия на технологията ще позволи на OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro да се възползват от широкоъгълен режим за създаване на 20-мегапикселов изображения и емулация на два обектива: 30mm и 45mm с резолюция от съответно 7552х2798 и 7872х2916. Иновативният XPan режим ще използва 2МР монохромния сензор, за да прави по подразбиране черно-бели снимки, но ще има и опция за цветна фотография.

 

Oще от Digital: OnePlus и Oppo продължават да задълбочават интеграцията на бизнесите си със смартфони