HMD Global представи моделите от новата си X-серия на българския пазар - Nokia X10 и Nokia X20. Nokia X10 е с най-достъпната за бранда, супербърза 5G връзка, 48MP камера и режим Dual Sight, 6.67” безконтурен екран с лесна навигация и се предлага с тригодишни ъпдейти на Android и на сигурността + 100% биоразградим кейс в кутията.

Nokia X20 e с 5G поддръжка , мощна 64MP четворна камера с оптика ZEISS и режим Dual Sight, 3-годишна гаранция, ъпдейти на сигурността и ОС за три години, ioXt-сертификат за киберсигурност, емблематичната за телефоните Nokia издръжливост и до два дни живот на батерията с едно зареждане.

 

Видео ревю: Nokia X20 - Добър смартфон, който успя да ни впечатли не само с достъпната си цена

 

Nokia X10

Новият Nokia X10, който HMD Global представи официално през април, вече е наличен в България. Той е едно от първите устройства от новата X-серия на бранда, която преобръща представите за възможностите на моделите в средния клас, комбинирайки надеждност и издръжливост с усъвършенствани функции и производителност.

В стремежа си да осигури мобилно преживяване, което да обикнете за дълго, компанията предлага модела с тригодишни ъпдейти на Android TM и на сигурността, както и със 100% биоразградим кейс в кутията.

Nokia X10 е и с най-достъпната за бранда, супербърза 5G връзка – с до 20 пъти по-висока скорост от средната за 4G, с която да споделяте файлове. Освен това – мощна 48MP камера за създаване на съдържание и опции за персонализиране на кадрите с водни знаци – от лога до хаштагове. И всичко това на 6.67” безконтурен екран с лесна навигация.

Широкият 6,67”екран също ще ви позволи да гледате съдържание в брилянтна Full HD + резолюция.

 

 

Новият мултикамерен режим Dual Sight на Nokia X10 ви позволява да правите видео с предната и основната камери наведнъж, така че можете да заснемете и двете страни на действието от множество ъгли. Можете също да добавите воден знак към вашите снимки - било то чрез уникален подпис за работни проекти или изпращане на персонализирано съобщение за рожден ден на приятел. Доверете се на Nokia X10.

С три години месечни актуализации на защитата и на операционната система, и ъпдейт до Android  11 направо от кутията, можете напълно да се доверите на новия Nokia X10. Всичко това е представено в интерфейса на емблематичния за смартфоните Nokia чисти Android .

Моделът се предлага с до два дни живот на батерията с едно зареждане и най-новата мобилна платформа Qualcomm Snapdragon  480 5G.

Nokia X10 се предлага във вдъхновените от скандинавската природа цветове Forest и Snow и 100% биоразградим кейс в кутията, проектиран да бъде издръжлив в ръцете ви, но деликатен към околната среда.

Към момента Nokia X10 е наличен в България в цвят Forest и конфигурация 4/128GB на препоръчителна цена от 549 лева.

 

Nokia X20

Nokia X20 е телефон, който не се нагрява, благодарение на своята усъвършенствана охладителна система, но също така е неотлъчно до вас в забързания ви ритъм с до два дни живот на батерията с едно зареждане.

Плюс това, най-новата мобилна платформа Qualcomm Snapdragon 480 5G осигурява забележителна за серията производителност и наистина глобална 5G връзка. Така ще можете да „презаредите“ в края на уморителния ден, още преди да се наложи да презареждате телефона си. Можете да се доверите на вашия Nokia X20 да ви предоставя ежемесечни актуализации на сигурността в продължение на три години, така че ще имате една тревога по-малко.

По отношение на дизайна Nokia X20 е съчетание от скандинавско качество и непреходен стил, което е синоним на всички смартфони Nokia. Независимо дали е в красивия златист цвят Midnight Sun, или в класическия Nordic Blue, резултатът е надеждно устройствo с премиум дизайн на достъпна цена.

 

 

Освен това го получавате с Android 11 директно от кутията и ще ви осигури бързо и ефективно мобилно изживяване. А за да сте напълно спокойни, вашият Nokia X20 е готов и за следващите три актуализации на Android.

Nokia X20, заедно с „по-малкия му брат“ Nokia X10, са първите устройства на марката, които се предлагат със 100% компостируеми калъфи в комплектите, които допринасят за намаляване на неорганичния отпадък и предпазват както телефоните, така и природата.

Към момента Nokia X20 се предлага в България в цвят Nordic Blue (очаква се наличност и в цвят Midnight Sun), в конфигурация 6/128GB на препоръчителна цена от 649 лева.