Sony възнамеряват да изпреварят всички водещи производители на смартфони с предстоящите ъпдейти към новата версия на Android. За целта от компанията планират да се превърнат в първия бранд освен Google, който ще започне разпространението на актуализации към Android 7.1.1 Nougat. Подобен ход би могъл да превърне смартфоните на Sony в още по-популярен избор сред потребителите. Информацията се появява само броени дни след като Google официално представиха Android 7.1.1. Така Sony искат да си спечелят важно предимство в пазара на смартфони. 

 

Разработчиците на компанията вече са започнали да работят над нов проект, който максимално да ускори премиерата на ъпдейтите към Android 7.1.1 за смартфоните Xperia, предаде TheNextWeb. Предоставянето на актуализациите е най-важния приоритет в стратегията на Sony в следващите няколко месеца. Софтуерните инженери на японския производител вече очакват Google да им позволят да използват Compatibility Test Suite (CTS) oт Google, за да оптимизират софтуера за своите устройства.

 

Tака моделите на компанията ще са първите след Nexus и Pixel устройствата, които ще работят с Android 7.1.1. Все още не знаем точно кога ще започне разпространението на ъпдейтите. Вероятно това ще се случи в първите седмици на следващата година. Sony дори обещаха на потребителите си, че няма да бъдат изпреварени от нито един друг производител, включително и Samsung. Предстои да видим дали компанията наистина ще успее да го спази.

 

Вижте видео, което разкрива как ще изглежда Android 7.0 Nougat за смартфоните на Sony