Най-големият производител на смартфони с Android OS засега остава необичайно мълчалив по отношение на предстоящите ъпдейти на устройствата си към новата платформа на Google. Samsung първоначално обявиха, че ще започнат да актуализират първо Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+, което трябваше да се случи през декември, а до края на януари да позволят на собствениците на Galaxy S6 и S6 edge да работят с Android 6.0 Marshmallow. Сега приближаваме края на първия месец от годината, като тези устройства все още не са ъпдейтнати към платформата, а и от Samsung не са коментирали официално забавянето, предаде PhoneArena.

 

Нови документи ни разкриват, че компанията е променила своя график и ще стартира актуализациите за Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge+ от началото на февруари, като следващата вълна от ъпдейти включва Galaxy S6 и Galaxy S6 edge. Собствениците им ще могат да се възползват от предимствата и новите функционалности на платформата в края на февруари или през месец март. Данните посочват, че ъпдейта към Android 6.0 OS за Galaxy Note 4, Galaxy S5 и Galaxy Note Edge поне засега е отложен за март или април, като не разполагаме с информация каква е причината за забавянето. 

 

Samsung обаче са одобрили тези актуализации и сега предстои да започнат да се провеждат тестове с тях от мобилните оператори по цял свят преди да достигнат до самите потребители. В голяма степен можем да кажем, че това е финалната фаза преди Android 6.0 Marshmallow да може да се използва от милионите потребители на компанията по цял свят. Остава само да видим дали този път компанията ще спази обещанието си и ще представи навреме дългоочакваните ъпдейти за смартфоните Galaxy.

 

Вижте девет функции в Android 6.0 Marshmallow, за които може би не знаете