Технологиите на Corning се използват всеки ден от стотици милиони потребители, позволявайки да предпазим мобилните устройства от надраскване и случайно изпускане. Компанията разработва Gorilla Glass защитните стъкла, които вече се използват от над 6 млрд. устройства на повече от 45 водещи брандове в индустрията.

Актуалните продукти от Gorilla Glass серията използват стъкла от седма генерация, които са тънки, леки и издръжливи, за да бъдат неизменна част от модерните смартфони. Corning актуализираха портфолиото си с две нови предложения, които се казват Gorilla Glass DX и Gorilla Glass DX+.

Новите стъкла не са предназначени за дисплеите на смартфоните, а вместо това са създадени да предпазват камера сензорите. Компанията обещава ефективна защита срещу надрасквания, но също така улавянето на повече околна светлина от Gorilla Glass DX и DX+. Това е ключoво за възможностите за мобилна фотография и водещо предимство на новите защитни стъкла на Corning.

 

 

Gorilla Glass DX и DX+ гарантира улавянето на 98% повече светлина от камера сензорите, като oсигурява същата протекция, която предлагат стандартните стъкла на компанията. От Corning са категорични, че са постигнали най-добрата комбинация от оптична производителност и защита за максимално потребителско изживяване.

Все още не знаем допълнителни детайли за структурата на Gorilla Glass DX и DX+. Повече детайли ще бъдат разкрити от Corning на по-късен етап. Все пак разбираме, че Samsung е името на компанията, която ще представи първото устройство, което има Gorilla Glass DX.

Corning също така поддържат добри отношения с Apple, но се въздържат от коментар за бъдещото им партньорство. Новите продукти от iPhone и iPad гамата със сигурност ще имат Glass DX стъклата. Името на първото устройство на Samsung с технологията също не е изветно, но компанията подготвя голямо събитие на 11 август.

Тогава ще видим гъвкавите смартфони Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3.

 

Още от Digital: Смартфоните на Samsung ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на пет години