Microsoft официално потвърдиха, че са сключили ново патентно споразумение с Lenovo, което обхваща и смартфоните с бранда Motorola. Конкретните финансови параметри засега остават неизвестни. Сега стана ясно, че Lenovo предварително ще инсталират в своите бъдещи смартфони с Android някои от най-популярните приложения на Microsoft. Сред тях са ОneDrive, Skype и Microsoft Office, предаде TheVerge.

 

Mожем да сме сигурни, че това решение ще превърне смартфоните Lenovo в по-атрактивен избор за бизнес потребителите, като им позволи да са по-продуктивни, докато са в движение. Компанията засега не е разкрила кои ще бъдат първите модели, които ще се възползват от това сътрудничество с Microsoft. Oт Lenovo все пак изразиха увереност, че ще продадат милиони мобилни устройства на пазара и собствениците им ще могат да се възползват от предимствата на Office приложенията.

 

Microsoft вече са постигнали подобни сделки и с други големи производители на смартфони с Android, като Samsung, LG, Sony и Asus. Много скоро и Lenovo ще се присъединят към тях, а приложения като OneDrive, Skype и Мicrosoft Office могат да се отразят положително на продажбите атрактивните смартфони на компанията. Ползите ще бъдат и за двете страни, тъй като Microsoft полагат големи усилия да позволят на максимален брой потребители да работят с нейните мобилни приложения.

 

Вижте как да стартираме Microsoft Office приложения в безопасен режим