Вече ви информирахме, че услугите на Google не могат да се инсталират на Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro. Това е най-големият проблем пред смартфоните, които предлагат впечатляващи технически характеристики. Все пак Huawei се надяват да успеят да убедят американското правителство да премахне санкциите. Администрацията на Доналд Тръмп вече намекна, че може да направи изключение за производителите на хардуер в САЩ, които желаят да продължат своите бизнес отношения с Huawei.

 

Идеята е предизвикала голям интерес, тъй като вече са подадени повече от 260 искания за издаване на подобен лиценз от американски технологични компании. Според непотвърдена информация един от водещите брандове, който желае да продължи партньорството си с Huawei е именно Google. Aко САЩ издадaт подобен лиценз това означава, че търговските санкции ще бъдат вдигнати. По този начин смартфоните на Huawei ще имат достъп до услугите на Google.

 

 

Всички тези процеси са интегрална част от продължаващите търговски преговори между САЩ и Китай, съобщава SlashGear. Анализаторите очакват много скоро двете държави да преминат към т.нар. "Phase One" от сделката им, което ще доведе до издаването на временните лицензи за американски компании. В случай, че действията се развият спрямо очакванията има вероятност още преди края на годината Huawei да получат достъп до приложенията на Google.

 

Oще от Digital: Как Huawei може да използва приложенията на Goоgle в смартфоните Мate 30 и Mate 30 Pro въпреки забраната