Една от най-малко оценените характеристиките на Android устройствата е наличието на инфрачервен (или IR) бластер. Тези бластери ви позволяват да правите различни неща, но най-вече те се използват за управление на вашия телевизор и други устройства от смартфона.

 

Благодарение на  Slash Gear научаваме кои смартфони все още поддържат инфрачервен порт. Ето кои са те:

Galaxy S6 и S6 Еdge

Можете да получите вграден IR Blaster на предишното поколение Galaxy смартфони на Samsung, но няма да откриете тази функция в най-новите S7 и S7 Еdge телефони. Тъжно е, че Samsung избра за премахване тази функция. Но хубавата новина е, че след пускането на S7,  Galaxy S6 стана значително по-евтин от преди.

Huawei Honor 8

Устройството предлага стилен премиум дизайн и някои интересни възможности, сред които вграден IR Blaster. Huawei Honor 8 е среден клас телефон, но за съжаление не е от най-евтините модели. Продава се на цени от $399 за 32 GB и $449 за версията с 64 GB памет.

LG G5

За щастие LG реши да запази IR бластера в своя LG G5. Има много неща, които ще ви впечатлят в този телефон както и възможността да контролирате с него телевизора си и други IR-оборудвани устройства без донгъл.

LG V20

Още един модел смартфон на LG попада в този списък. Освен IR бластера, LG V20 работи с Android 7.0 Nougat. Друга характерна черта на този смартфон е 32-битовият Hi-Fi аудио чип на Quad.


Вижте най-добрите Android приложения за контрол на телевизора от смартфона