Всяко следващо поколение на iPhone традиционно предлага по-мощен хардуер, спрямо своя предшественик и е едно от най-сериозните подобрения в моделите. Така например A12 процесора, с който работят iPhone XS и iPad (2018) е толкова бърз, че превъзхожда много компютри на бенчмарк тестове. Предстоящата премиера на iPhone XI, която ни очаква през есента допълнително ще доразвие тази концепция, което важи и за iPad Pro (2019).

 

Apple дори вече работят над следващата си генерация смартфони, които ще видим през 2020г и ще са оборудвани с уникален процeсор, съобщава BGR. Припомняме ви, че Apple A12 е първият чип в мобилната индустрия, който е произведен със 7-нанометрова технология. Тазгодишната версия отново ще има 7nm дизайн, но вече ще е базирана на технологията "Extreme Ultraviolet Lithography (EUV), която допълнително подобрява скоростта.

 

 

 

Аpple ще продължат да си партнират и да бъдат водещ източник на приходи за с TSMC, както досега. Последните данни разкриват, че компанията ще стартира производството на първите си 5-нанометрови процесори през първите шест месеца на 2020г. Със сигурност някои версии на iPhone (2020) или всичките конфигурации на смартфоните ще използват подобен хардуер. Това ще осигури сериозно предимство на Apple пред конкурентите с Android.

 

Още от Digital: Как да прехвърлим контакти, снимки и информация от Android смартфон към iPhone