Apple се превърнаха в една от първите компании, която представи 7-нанометров процесор за смартфони в индустрията. В случая става въпрос за А12 Bionic архитектурата на последното поколение на iPhone. Компанията планира да продължи сътрудничеството си с TSMC и в производството на чиповете за смартфоните им през 2020г. Именно тогава ще видим премиерата на първия iPhone, който ще е базиран на 5-нанометров мобилен процесор. 

 

Преминаването към технологията ще гарантира редица предимства, сред които осезаeмо по-бърза скорост на работа и по-ниска консумация на енергия. Apple ще се опитат да изпреварят производителите на смартфони с Android като представят първия 5-нанометров процесор за мобилни устройства в света. За да постигнат тази цел компанията ще сключи ексклузивно партньорство с TSMC и ще получи приоритетно доставките на чиповете, съобщава PocketNow.

 

 

Смартфоните iPhone (2020) ще предложат множество допълнителни подобрения, но големия въпрос е дали ще имат гъвкави дисплеи. Това е водещ тренд в индустрията и е съвсем логично и Apple постепенно да се ориентират към този дизайн. Технологията 5G е много вероятно още през 2019г. да започне да се използва от популярните смартфони на компанията. В заключение ще отбележим, че Android производителите също ще опитат да представят 5-нанометрови модели през 2020г.

 

Oще от Digital: Смартфоните iPhone ще имат 3D камери през 2020г.