Аpple ще обърнат специално внимание на камерите в тазгодишната си серия смартфони. Анализаторите очакват наследника на iPhone Xs Max да е оборудван с тройна задна камера. Премиерата на модела ще е през есента, но не разполагаме с детайли за резолюцията, която ще поддържат сензорите. Oт Bloomberg също така информират, че компанията ще използва 3D камери в смартфоните си от 2020г. По този начин Apple искат да си спечелят важно предимство пред моделите с Android. 

 

Интеграцията на тройна задна камера в iPhone (2019) ще позволи на потребителите да улавят повече светлина, да имат по-добра система за цифрово и оптично приложение, както и по-широки зрителни ъгли. Тази характеристика ще е достъпна единствено в премиум версията на смартфона, който ще наследи iPhone Xs Max. Актуализираните версии на iPhone Xs и iPhone Xr ще продължат да залагат на два камера сензора в задната част с неизвестна резолюция, съобщава Pocket-Lint.

 

Компанията разработва множество допълнителни функции, с които да извлече максимума от камерите на смартфоните. Преминаването към 3D сензори през следващата година ще позволи на устройствата да използват лазери, за да създават триизмерно копие на заобикалящата ги среда. Характеристика, която е походяща за приложения с добавена реалност и ще има обхват на действие от приблизително пет метра, спрямо 50 сантиметра при сегашните TrueDepth камери.

 

Oще от Digital: Apple намаляват производството на iPhone с 10% през първото тримесечие на 2019г.