Основният фокус на производителите на смартфони ще продължи да бъдe 5G технологията. Това се очертава като най-атрактивната иновация в мобилната индустрия през 2021г. Все пак развитието на технологиите ще ускори навлизането на още няколко интересни функционалности и дизайни. Гъвкавите смартфони са специална ниша, в която големите компании инвестират усилено. 

Apple също подготвят изненади на милионите си фенове с новото си поколение смартфони. Вече ви съобщихме, че премиeрата на iPhone 13 ще бъде през септември 2021г. Компанията е свикнала да бъда иноватор и да въвежда технологии, които досега не сме виждали в индустрията. Следващата серия смартфони от висок клас на Apple ще продължи да развива тази концепция. 

Причината е, че iPhone 13 може да премахне всички портове и конектори, което не сме виждали в сегмента на смартфоните. От една страна това ще позволи на Apple да експериментират с по-различни дизайни, а от друга ще предложи изцяло нов начин да зареждаме и свързваме периферни устройства към iPhone. 

 

 

При всички положения идeята е доста атрактивна и ще може да превърне iPhone 13 в най-продаваното устройство от популярната серия. Друго предимство от премахването на конекторите е интеграцията на мощна система за безжично зареждане. Apple могат да увеличат рейтинга за водоустойчивост в бъдещите си смартфони при премахването на портовете и конекторите. 

Компанията вероятно ще открие и други начини, с които да изпревари конкуренцията и да предложи най-добротo на своите клиенти с премиерата на iPhone 13. Eдин от големите проблеми, който Apple ще трябва да отстранят е как ще става прехвърлянето на файлове между смартфоните и компютрите, тъй като синхронизирането в облака изглежда като единствения вариант. 

 

Още от Digital: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат по-добри UltraWide камери