Apple експериментират с две нови биометрични технологии, които се очаква да станат част от IPhone (2021). Данните бяха потвърдени от популярния блогър Минг-Чи Куо и разкриват, че смартфоните ще имат Touch ID сензори, които са вградени в екрана. Желанието на компанията е FaceID сензора също да бъде позициониран в самия дисплея. Apple се нуждаят от повече време, което е причината тази характеристика да не намери място в iPhone (2020).

 

Минг-Чи Куо е убеден, че 18 месеца са напълно достатъчни компанията да отстрани всички технически проблеми и да превърне тази идея в реалност. Компанията вече е регистрирала на свое име няколко патента, описващи подобни биометрични методи за идентификация. В момента големите проблеми пред вграждането на Touch ID и Face ID в екраните са свързани с консумацията на енергия и дебелината на модулите.

 

 

Технологичният гигант вероятно ще иска да превърне целия дисплей в тъчскрийн повърхност, която може да идентифицира потребителите. Според данните Apple ще използват модифициран ултразвуков сензор за пръстов отпечатък на Qualcomm, за да постигнат този ефект, съобщава gsmarena. Подобни иновации ще намерят място и в бъдещите версии на смарт часовниците Apple Watch. Teпърва ще разбираме повече за амбициозните планове на Apple в пазара на смартфони.

 

Още от Digital: Първият iPhone с безрамков дисплей ще бъде представен през 2021г.