Аpple планират да променят редица компоненти в тазгодишните версии на популярните си смартфони. Едно от водещите нововъведения, които ни очаква е интеграцията на по-добри антени в iPhone (2019). Според информация на 9to5mac компанията вече тества модифицирани PI антена модули, които да подобряват сигнала на устройствата. По този начин Apple се надяват да отстранят настоящите ограничения при използването на Liquid Crystal Polymer (LCP) технологията, които нарушават оптималното качество на връзката. 

 

Интеграцията на modified-PI антени в смартфоните не само ще отстрани този проблем, но също така ще допринесе за осезаемо подобрение на обхвата, спрямо сегашната технология. Apple също така твърдят, че представянето на този компонент при работа с 4G LTE мрежи е идентично с показателите на LCP модулите, но без характерните за тях недостатъци. Най-голямата разлика ще се усети, когато потребителите използват iPhone (2019) в затворени помещения, където понякога се влошава качеството на сигнала.

 

 

Toва дизайнерско решение ще увеличи цената на устройствата с приблизително 10-20%, в сравнение с настоящото поколение на iPhone. От Apple е много вероятно да се върнат обратно към LCP aнтените при разработването на първото си устройствo, което поддържа 5G технологията. Премиерата на дългоочакваните модели, обаче няма да стане факт преди началото на 2020г.  В заключение ще отбележим, че компанията си е поставила амбициозната цел да реализира продажбите на поне 200 млн. смартфона през следващата година

 

Oще от Digital: iPhone XI и iPhone XIs ще се предлагат със същия Lightning конектор и 5W зарядно