Huawei представиха атрактивните смартфони от серията Mate 40 през октомври и вече стартираха продажбите им на световния пазар. Компанията вече е насочила вниманието си към следващите си флагмани, които ще бъдат представени през март. Huawei P50 ще бъдат изправени в сериозна конкуренция на останалите водещи производители на Android. 

Въпреки проблемите с американското правителство от Huawei нямат намерение да променят своите планове. Новите устройства ще бъдат представени по план, като оставa само да разберем конкретната дата, на която ще видим Huawei P50 през март. Серията ще включва три различни модела, а именно Huawei P50, Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pro+.

Смартфоните ще са базирани на 5-нанометровия Kirin 9000 процесор, който се използва от Mate 40. Невъзможността да създават нови чипове може да накара Huawei да си партнират с MediaTek или Qualcomm в разработката на хардуера за някои версии на Huawei P50 смартфоните.

 

 

Устройствата ще имат различни размери по големина, които също така ще са базирани на три отделни технологии. Стандартната версия на Huawei P50 ще е оборудвана с плосък дисплей, който е леко извит от двете страни. В същото време Huawei P50 Pro ще предложи Waterfall дисплей и селфи камера позиционирана в малък отвор в горната централната част на екрана. 

Най-атрактивният модел от серията е Huawei P50 Pro+, който ще има дисплей извит от четирите страни. Базовата конфигурация ще използва micro-curved дисплей по подобие на панелите в Samsung Galaxy S20. Huawei P50 Pro ше продължи да използва Hyperboloid дисплей, както своите предшественици. 

Извитият от четири страни екран на Huawei P50 Pro+ му позволява буквално да се слее с рамката. Новите смартфони ще предложат по-добро съотношение между екрана и тялото, както и камери от последно поколение с технологията Liquid Lens.

Tази иновация ще гарантира още по-бърза система за автофокус в Huawei P50 смартфоните.

 

Още от Digital:  Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат процесори на Qualcomm