Huawei бяха изключително активни на тазгодишната си конференция с разработчиците HDC 2019. По време на събитието компанията представи интерфейса EMUI 10, който е базиран на Android Q и още е в бета фаза на разработка. Huawei показаха няколко видео материала, разкриващи как ще изглежда софтуера и разкриха кога смартфоните ще започнат да получават актуализацията. EMUI 10 ще е достъпен за Huawei P30 и Huawei 30 Pro oт 8 септември.

 

Важно да отбележим, че ъпдейтите ще се разпространяват на етапи и ще стартират от Китай. Това означава, че ще е нужно малко повече време преди интерфейса да е наличен за всички собствениците на двата модела, съобщава xda-developers Huawei са една от първите компании, която има достъп до бета версиите на Android Q и ще опита да актуализира премиум смартфоните си много по-бързо от конкурентните брандове.

 

 

ЕМUI 10 ще предложи Dark Mode режим на системно ниво и повечето функции, които ще дебютират в Android Q. Компанията допълнително ще потвърди кога ще стартира актуализациите и към другите си модели, които не са част от серията Huawei P30. Все пак едва ли ще се налага да чакаме твърде дълго преди Android Q да е налична за повече смартфони от разнообразното портфолио на компанията.

 

 

Пълният списък със смартфони, които ще получат ъпдейт към EMUI 10:


    Honor 8X
    Honor 10
    Honor 20
    Honor 20i/20 Lite
    Honor 20 Pro
    Huawei P30 Pro
    Huawei P30
    Huawei Mate 20
    Huawei Mate 20 Pro
    PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS
    Huawei P30 lite
    Huawei P smart 2019
    Huawei P smart+ 2019
    Huawei P smart Z
    Huawei Mate 20 X
    Huawei Mate 20 X (5G)
    Huawei P20 Pro
    Huawei P20
    Huawei Mate 10 Pro
    PORSCHE DESIGN Huawei Mate 10
    Huawei Mate 10
    Huawei Mate 20 Lite

 

Oще от Digital: Huawei представи операционна система Harmony OS, която може да замени Android