Huawei продължават да разширяват позициите си в пазара на смартфони и да засилват напрежението върху Samsung. Конкуренцията между двете компании ще е доста ожесточена до края на годината и ще е пряко свързана с ъпдейтите към Android Q. Китайският производител е твърдо решен да изпревари Samsung и да актуализира колкото е възможно по-бързо своите устройства към новата платформа. Амбициозната им цел е да разпространят ъпдейтите в максимално кратки срокове, след като са налични за Google Pixel. 

 

Първите модели на Huawei, които ще бъдат ъпдейтнати са представителите на Huawei P30, Mate 20 и Honor View 20 сериите. Приблизително по същото време Android Q ще е налична за още един модел на компанията, а именно Magic 2. Трябва да отбележим също, че ъпдейта ще включва и новата версия на интерфейса EMUI. Очакванията са Google да представят официално Android Q в края на август или в първите дни на септември. Това означава, че вероятно "няколко седмици" по-късно Huawei ще са готови с ъпдейта за своите смартфони. 

 

 

Добре е да знаете, че разпространението на актуализациите не зависи изцяло от компанията, но също и от мобилните оператори. Huawei ще се нуждаят от допълнително време, за да може ъпдейтите да са налични до всички съвместими смартфони, независимо в коя държава се използват. Все пак желанието на компанията да ускори целия този процес ще се възприеме положително от милионите собственици на смартфоните Huawei и Honor. Бързите ъпдейти ще се превърнат във важен елемент в битката със Samsung.

 

Oще от Digital: Huawei искат да превърнат Honor в четвъртия най-голям производител на смартфони в света