Последната гореща технологична премиера в света на смартфоните се състоя в London преди броени часове. Двете нови звезди, които се появиха на бял сват се казват Honor 20 и Honor 20 Pro. Какво е интересното при тях, какво ни хареса и какво не – предстои да разберете в обзорното видео ревю, което Digital.bg им посвети.

 

 

Преди това обаче, за по-малко запознатите с марката, ще припомним, че през 2011г. Huawei представиха своя Honor..., а 2 години по-късно, превърнаха Honor в отделен подбранд, предназначен първоначално за азиатският пазар, а последствие и за целият Свят, като основната философия на Honor е смартфоните в него да са с младежка насоченост и респективно достъпна цена. На тези характеристики отговарят и новите два флагмана на Honor – стандартният 20 и ъпгрейднатият 20 Pro.

 

 

Телефоните определено са симпатични и запомнящи се. Дизайнът и на двата модела е един и същи, като разликите помежду им са съвсем незначителни. Заоблените форми на корпуса го правят удобен за държане в ръка. По-дебелият от двата е Pro, защото има на разположение батерия с по-голям заряд. Неговият профил е 8.4мм, спрямо 7.9мм на стандартният Honor 20. Останалите размери са напълно еднакви 154.6мм на 74мм. Гърбът на смартфоните е стъклен – красив, но доста капризен от към цапане. Както и сами виждате, следите от пръстови отпечатъци са видими. Honor 20 ще се предлага в цветовете Midnight Black Sapphire Blue, а при Pro версията, цветовете се казват Phantom Blue и Phantom Black. Те са с холографски ефект и изглеждат доста по-екстравагантно и запомнящо. Това се дължи на трислойният 3D ефект, който имат гърбовете.

 

 

Разглеждайки периферията, ще отбележим, че за разлика от флагман линията смартфони на Huawei, където четецът на пръстови отпечатъци е вграден в дисплея, при 20 Pro, Honor са интегрирали Fingerprint в дясната периферна част, както на много модели на Sony, които сме ви показвали във видео ревютата си. Впечатленията ни от работата му са добри - бърз, надежден и най-важното, работи дори когато пръстите ни са мокри. За съжаление обаче, не толкова удобен и функционален, както вграденият в дисплея. Разбира се, разположението на Fingerprint има своето обяснение и това е, че флагманът на Honor е по-бюджетен в сравнение с този на Huawei, Samsung и други марки, които използват вграден в дисплея четец. Honor 20 Pro има също така лицево разпознаване, но то не е 3D. 

 

 

Споменавайки преди малко вода, тук е момента да отбележим един от малкото минуси на Honor 20 Pro - липсата на IP протекция и респективно устойчивост на мокрене и прах. Продължавайки да разглеждаме периферията, забелязваме само един високоговорител. Въпреки това, звукът от него е силен и чист. Зареждащият порт е USB Type-C, слота е Dual SIM, като място за допълнителна microSD памет няма. Това обаче не трябва да ви притеснява ако сте се спрели на Pro версията, защото тя е с вградени 256GB, при стандартният 20, паметта е 128GB и има шанс те да не са ви достатъчни.  В горната периферна част на Pro намираме една много полезна екстра - инфра червен порт. Благодарение на него можем да използваме смартфона като универсално дистанционно за телевизори, климатици, аудио системи и други. 3.5мм аудио жак няма, тоест за да слушате музика със стандартни слушалки, ще ви е нужен преходник към Type-C.

 

Цена

В средата на нашето обзорно ревю, идва моментът да кажем и каква е цената на двата флагмана, които ще стартират продажбите си в България в началото на месец Юни. Стандартният Honor 20 струва около 1000лв., което означава, че се припокрива с актуалният флагман Honor View 20. Топ моделът Honor 20 Pro, пък ще струва около 1200лв. 

 

 

Какво още ни предлага той за тези пари – предстои да разберете. Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на новите Honor 20 и 20 Pro. В него ще разберете какви са първите ни и неподправени впечатления от дисплеите, камерите, хардуера, софтуера и батериите на новите флагмани.