Nokia ще покажат първия си смартфон с Android на технологичното изложение MWC 2017 в края на февруари. Стратегията на компанията предвижда представянето на няколко модела през следващата година, които ще са позиционирани в различните ценови класове. Един от новите смартфони ще се казва Nokia D1C. Toва е кодово име и устройството може да се казва по друг начин като дебютира на пазара. Неговият дисплей ще е с големина от 5.5 инча.

 

Новите данни на PhoneArena разкриват, че Nokia ще пуснат и втора негова версия, която ще има по-малък 5-инчов дисплей. Двата смартфона ще поддържат Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела и ще се захранват от осемядрени Snapdragon 430 процесори. Nokia D1C ще има основна 8-мегапикселова камера за селфита в предната част, 16GB вградена памет, слот за microSD карта и ще работи с новата Android 7.0 Nougat. Разликите между моделите са свързани с основните камери и RAM паметта.

 

Според данните по-големият 5.5-инчов смартфон ще има 3GB RAM и 16-мегапикселова камера. В същото време 5" версия на Nokia D1C е с 2GB RAM и 13МР сензор на гърба и със сигурност ще се продава на доста по-атрактивна цена. Засега това е всичко, което знаем за дългоочакваните устройства на Nokia. Ще е интересно да видим какъв ще е дизайна на смартфоните и дали компанията ще използва в тях елегатните метални корпуси или ще заложи на по-евтините пластмасови покрития.

 

Вижте как първият смартфон с Аndroid на Nokia ще има QHD дисплей, Carl Zeiss камера и Snapdragon 820 процесор