Смартфоните с поддръжка на 5G технологията се очаква да бъдат по-популярни от 4G устройствата преди края на 2022г. Едва ли има по-категорично доказателство за интереса на потребителите към тази иновация. На пазара вече може да откриете разнообразие от модели, които са оптимизирани за 5G мрежи.

Конкуренцията между производителите допринася и за поевтиняването на устройствата. Motorola са един от водещите брандове, които обръщат сериозно внимание на 5G смартфоните и подготвят интересни изненади на своите потребители и фенове по цял свят. Компанията работи над поне още два модела с технологията, които ще видим скоро.

В интернет изтекоха данни за Moto G51, чиято премиера вероятно ще стане факт през ноември. Кодовото име на устройството е Cyprus 5G, като сега научаваме повече за техническите спецификации, които ще ни предложи смартфона.

 

 

Моделът се очаква да има 6.5" дисплей, както своя предшественик или малко по-голям екран с Full HD+ резолюция. В задната част ще видим три камери, съчетаващи 50-мегапикселов основен сензор, 8МР Ultra-Wide и 2МР Depth Sensor модули. Селфи камерата ще е 13МР и ще е оптимизирана за провеждане на видео разговори, съобщава GizChina.

Бързата скорост на смартфона ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 750 процесор, който има 5G модем и е допълнен от 4GB RAM. Операционната система е Android 11. Предходният модел има 5000mAh батерия и вероятно новата версия ще запази този капацитет. Компанията работи над още едно устройство, което ще дебютира като Moto G71 5G.

Няма да е изненадващо, ако двата смартфона бъдат представени заедно на събитие през ноември.

 

Още от Digital: Как Motorola направи света на 5G технологиите още по-достъпен