Купете Blackview BV9800 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Често получаваме зрителски и читателски питания в които се интересувате, кой е най-добрият брониран смартфон на пазара. Питате ни също така има ли някаква по-бюджетна алтернатива на CAT S61, който е с термо камера. Е, до този момент в ръцете ни не беше попадал такъв смартфон, но вече всичко е в миналото, защото от няколко дни тестваме Blackview BV9800 Pro. Този смартфон определено успя да ни впечатли по много показатели и заслужено може да бъде обявен за един от най-добрите бронирани смартфони, които днес можем да намери на българския пазар. В поредица от подробни видео ревюта, Digital.bg ще сподели с вас преките си и неподправени впечатления от устройството.

По традиция ще започнем с това, какво Blackview са оставили в кутията на смартфона, освен самия него. Тук имаме бързо зарядно с USB Type-C кабел за пренос на данни, втори допълнителен протектор , защото върху дисплея имате базово вграден, стерео слушалки с Hands-free, игла за отваряне на SIM и едно специално пластмасово перо с което спокойно можете да свирите на китара, но реално служи също за отваряне на SIM слота, който е малко по-специфичен, но него ще разгледаме малко по-късно. Сега ще спрем поглед на дизайна и използваните в смартфона материали.

Те определено са доста качествени и включват метал и специален гумиран поликарбон. Телефонът е направен така, че да издържи в почти всяка екстремна ситуация.Ще отбележим, че корпусът е с IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификати за защита които не се срещат всеки ден. По корпуса има общо 16 шестограмни винта, които притискат плътно отделните компоненти един към друг, отделно всички отвори са защитени от капаци със специални гумирани мембрани. Така до хардуера на телефона няма опасност да проникне нито прах, нито вода.

 

Спокойно можете да потопите BV9800 Pro във вода с дълбочина до 150см за до 30 минути и с него няма нищо да се случи. Корпусът е направен от такива материали, че за него не са проблем, нито висока, нито ниска температура, включително и термошок при преминаване от топло към студено. Ако сте монтьор и залеете телефона си с машинно масло, никакъв проблем – просто го измийте и той отново е готов за употреба. Разглеждайки дизайна на Blackview BV9800 Pro не можем да не отбележим, че въпреки видимата си бронировка, той е доста елегантен.

 

С размери 168.5мм височина и 81мм ширина, в комбинация с с дебелина от 14.8мм телефонът лесно се побира в джоб. В долната част на гърба му има специална кука, за която можете да закачите връзка, с която да го завържете за раницата си или да го носите на врата си. Телефонът тежи 322гр. Рамката около дисплея е дебела, като има допълнително подсилване в ъглите. Така при едно евентуално падане, те ще защитят стъклото на дисплея. Той също има защита и не се драска, а освен това сензорите му са малко по-специални и ви позволяват да работите с него с ръкавици, без да ги сваляте. Изключително удобно през зимата, а и когато работата ви налага употребата на ръкавици.      

Около камерите на телефона има допълнителен защитен метален елемент, който не позволява стъклата над тях да се надраскат…а както вече стана ясно, тук камерата е доста специална. Бутоните по периферията са метални и при удар няма да се деформират, а до слота за SIM се стига по специфичен начин, защото е защитен посредством двойна мембрана. Тук се използва споменатото по-рано в ревюто ни перо. За да стигнете до втората SIM или респективно microSD карта памет, трябва да бръкнете в тази дупчица с иглата от комплекта и след това отново да използвате пластмасовото перо. Целта е не толкова да бъде защитена на SIM картата вътре, а информацията, която евентуално съхранявате на картата си памет. Така дори телефонът да е смачкан от нещо много тежко, тази метална рамка ще запази картата памет цяла.

 

 

До тук с протекцията, използваните материали, сглобката и периферните функционалности на Blackview BV9800 Pro. Във втората част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, ще ви запознаем с техническите параметри на смартфона, които са не по-малко впечатляващи от визията му. Очаква ви и фотографско видео ревю, което този път ще бъде малко по-специало, защото ще ви покажем интересни тестове с термо камерата на телефона.

Междувременно, ако ви е любопитно да разберете колко струва BV9800 Pro в момента който гледате това видео, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com