Вижте още: Първи впечатления от смартфона Nokia 8 с операционна система Android

 

След като вече ви запознахме с новите флагман смартфони Samsung Galaxy Note8, Sony Xperia XZ1 и Nokia 8, получихме зрителски питания с молба да споделим впечатления от още един топ модел – LG V30.

 

Кадър от видео ревюто на смартфона Nokia 8

По време на изложението IFA в Берлин, екипът ни за кратко успя да се докосне до този смартфон и ви го показа в Live видео във Facebook. А тук ще синтезираме на кратко какво е новото и интересно в модела.

 

 

През 2017г. на пазара се появиха няколко 6” смартфона сред които и V30. С такъв диагонал на дисплея е и Sony Xperia XA1 Ultra, но разликата в габаритите на двата телефона е огромна - 151.7 x 75.4мм спрямо 165 x 79мм. Фрапиращото разминаване идва от там, че LG подобно на Nokia и Samsung са лишили топ модела си от каквато и да е рамка около дисплея.

 

 

LG V30 е със страхотен дизайн и определено ни допада като усещане когато го държим в ръка. С полираният си корпус смартфонът стои стабилно и не се пързаля, но се цапа изключително много с пръстови отпечатъци. Без значение в кой от цветовите си варианта е – Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue и Lavender Violet.

 

Цветовете на LG V30

Самият дисплей на LG V30 е P-OLED с резолюция 2880х1440 пиксела. 2.5D извитото стъкло над екрана е с Corning Gorilla Glass 5 бронировка.

 

 

Като тук е важно да отбележим, че LG V30 има не само IP68 сертификат който му дава устойчивост на потапяне във вода с дължочина до 1.5 метра за до 30 минути, но притежава още MIL-STD-810G.

 

Актуалният флагман LG G6

Ще ви припомним, че същият имаха и предишните модели LG V10 и LG V20, както и все още актуалния флагман LG G6 които сме тествали във видео ревюта в Digital.bg.

 

Хардуер

Както всички друго актуални топ модели смартфони които ви пказахме и LG V30 е с процесор Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, с 4GB RAM и все още без Android 8.0 Oreo.

 

 

Камера и Снимки

При камерите на LG V30 ни очакват много изненади които скоро ще ви покажем във фотографско видео. Тук само ще издадем, че на гърба на телефона те са две, с аперута f/1.6, оптична стабилизация и 1.0 µm размер на пиксела. Батерията е Li-Po акумулатор с 3300 mAh заряд.

 

LG Signature OLED TV W

На изложението за потребителска електроника видяхме още един много интересен продукт на LG и това е телевизора Signature OLED TV W който буквално ще промени разбирания ви подобен тип устройство.

 

Най-тънкият телевизор в света

С дебелина от едва 2.57мм това е най-тънкият телевизор в света. Посредством специални магнитни скоби той може да се залепи директно върху стена и да стопи като картина. Усещането ни е сякаш картината се проектира на стената с идеално качество, но това е гъвкав OLED дисплей с Picture-on-Wall дизайн.

 

 

Ето и от къде идва името на серията W…или пък от Window? Независимо, че е толкова тънък Signature поддържа HDR стандарти като Dobly Vision, HDR10 и HLG. На супер качествен Dolby Atmos звук можете да се насладите посредством основният док който се намира под телевизора. Връзката между двете устройства става посреством микроскопично тънки кабели. Когато са изключени двата кръгли високоговорителя се прибират в тялото.

 

 

Очаквайте скоро подробните видео ревюта които ще посветим на LG V30, а до тогава – над тази статия сме приложили линк към представянето на друг актуален