Вижте още видео ревюто UMIDIGI A9 - Смартфон с ниска цена и високо качество

 

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg сигурно вече са разпознали смартфона на екраните си. Това е ефектното бюджетно предложение UMIDIGI A9. В първата част на видео на обзора който му посветихме, разгледахме всичко видимо за очите в дизайна на устройството. Разбрахме от какви материали е направено и с какви размери е корпуса му. Погледнахме, какво освен А9 предлагат UMIDIGI в окомплектовката на кутията и спряхме погледа си на някои от специфичните функции на смартфона.

Но нека не ви преразказваме всичко. Ако сте пропуснали да гледате това видео и искате да наваксате. Над тази статия сме приложили директен линк. Но не бързайте да кликвате върху него. Направете го след като изгледате тази втора част.

Ако смятате да използвате UMIDIGI A9 за гледане на видео, то имаме добра новина за вас. Дисплеят му е доста голям. Зрителната му площ е цели 6.53”, а резолюцията HD+. Той има добро цветопредаване с реалистични и наситени цветове. От настройките на телефона може да се регулира цветовата температура на дисплея, което ви позволява да го настроите така, че най-малко да се натоварват очите ви вечер, когато нямате нужда от толкова синьо лъчение. Можете и да активирате специален Dark Mode режим, който също е наличен в менюто с настройки.

Ако сте гледали видео ревюто на смартфона UMIDIGI A7S, при него имаше само едно нещо, което определихме като компромисно и това беше хардуерът. За разлика от там, при A9 UMIDIGI са решили този проблем, като са интегрирали в смартфона си достатъчно мощен процесор, който ще се справи без проблем с по-тежки задачи, като например с игра като тази, в която има повече динамика и A7S би се задъхал.

Централният процесор на UMIDIGI A9 е 8-ядрен MediaTek Helio G25 с Cortex-A53 ядра с 2GHz тактова честота. Партнират му графичен процесор PowerVR8320 и 3GB двуканална LPDDR4X RAM памет. Тази комбинация е напълно достатъчна да се справи с всички задачи, за които използва смартфона си един средностатистически потребител - браузване, социални мрежи, обработка на снимки за тях, правене и гледане на видео и дори игра на игри.

 

За всичко това в UMIDIGI A9 има и достатъчно памет. Вградената такава е 64GB, а в случай на нужда обемът може да се увеличи с до още 256GB посредством microSD, което няма да е за сметка на едната SIM карта, защото в слота има три отделни гнезда.

Безжичното свързване на смартфона става посредством Wi-Fi Direct и Bluetooth 5.0. Навигационната система се позиционира бързо и дава прецизен тракинг. Тя поддържа сателитите GPS, Glonass и Galileo. Не можем да не обърнем внимание и на факта, че UMIDIGI A9 идва с инсталирана последна софтуерна версия - Android 11. Нещо, което е много рядко срещано при смартфон, който е представител на бюджетният ценови клас.

 

Върху гърба на UMIDIGI A9 има общо 3 камери и специален инфрачервен сензор, който позволява безконтактно да се измерва температура от разстояние. Основната камера тук е 13MP и е с висока f/1.8 апертура, което позволява на смартфона да снима добре при по-слаба околна светлина, без да се активира светкавица. Тя пък е доста силна и се състои от 2 LED диода с диапазон на качествено осветяване при пълен мрак от около 3 метра.

Втората камера ви позволява да улавяте повече съдържание в кадър, защото е ултрашорокоъгълна. Тя е 8MP, със 120° ъгъл на заснемане. Третият сензор е спомагателен и мери дълбочина на кадъра при снимки с “Ефект Боке”. Максималното качество на видео запис е Full HD с 30fps. Същото има и при предната селди камера, която е 8MP и отново може да се похвали с добра апертура - f/1.8. Тук намираме няколко режима, които ще ни помогнат при селфита. Сред тях са AI Beautify и Selfie countdown.

 

UMIDIGI A9 се захранва от батерия с цели 5150mAh заряд. С тяхна помощ смартфона издържа по време на тестовете ни средно около 3 дни. В зависимост от начина ви на употреба, това време може да бъде повече или по-малко, но в рамките на не повече от един ден.

Ако UMIDIGI A9 ви е заинтригувал и искате да си го вземете, то добрата новина е, че модела има официален внос в България, благодарение на Smartfonix.com, така че за повече подробности за модела и за актуална цена към момента в който гледате това ревю, е най-добре да посетите сайта им.