Купете Ulefone T2 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Това на екраните ви е красивият и запомнящ се Ulefone Т2 – един смартфон, който определено заслужава внимание. Модел, който идеално балансира между цена и качество, защото всеки може да предложи качество за много пари, но е доста трудно да се даде почти реципрочно на топ флагман качество с 3-4 пъти по-ниска цена.  В първата част на ревюто което Digital.bg му посвети, вече се убедихте в качествата на дизайна, използваните материали и някои от функциите на Т2. За пропусналите – директен линк има тук долу, а сега е ред да продължим напред с техническата част на ревюто ни.

Несъмнено дисплеят е едно от основните преимущества на Ulefone Т2 пред конкурентите в класа му. Той е направо огромен - 6.7“ е площ върху която спокойно могат да гледат видео няколко яовека едновременно, да играете игри с максимално удоволствие и да браузвате в отделен прозорец, докато на другия върви някакво друго съдържание. Както и да го погледнем това е голям дисплей, побран във възможно най-малко тяло. Благодарение на своята All Screen 4.0 технология, по данни на Ulefone дисплеят заема цели 93.9% от цялата зрителна площ. За сравнение при новият Apple iPhone 11 Pro Max, Screen-to-body Ratio-то е приблизително 83.7%.

Не обаче само размерът е сред качествата на дисплея при новият Ulefone. T2 има RGLED подсветка, която му гарантира изключително висока яркост, достигаща 470 нита. Така дисплеят на телефона е добре видим дори да сме навън и да грее ярко слънце. В същото време, намалена на минимум, яркостта е достатъчно ниска, че вечер да работим с екрана без да натоварваме очите си прекалено много. Още повече, че в настройки имаме и специален режим за щадене на очите. За намалената умора спомага и още един фактор – FHD+ резолюцията на дисплея.

 

Благодарение на резолюцията 2280х1080 пиксела, имаме достатъчно добра детайлност на образите с 377ppi и 0.0675мм размер на всеки от пикселите. Дисплеят на Ulefone T2 има супер широка цветова гама покриваща 98% NTSC. За по-малко запознатите, това е с около 36% по-малко в сравнение с дисплея на един стандартен смартфон. Дисплеят е с характерна Notch извивка горе и заобляния в ъглите. Стъклото е извито в краищата 2.5D с Corning Gorilla Glass 4 протекция. Въпреки това Ulefone дават в комплект с телефона общо 2 протектора.

 

Време е да преминем към хардуера, който има всички предпоставки да бъде чудесен. Ще припомним, че прототипът на този смартфон носеше името Ulefone T2 Pro и беше първият в който се интегрираше процесора MediaTek Helio P70. Същото 12nm CPU имаме и тук. То е 8-ядренo с 4x Cortex A73 ядра на 2.1GHz и още 4x Cortex A53 на 2GHz. Този процесор е с 30% по-мощен в сравнение с предшественика си Helio P60 и консумира с 35% по-малко енергия. Партнира му GPU ARM Mali-G72 MP3 с 900MHz честота.

 

Тази комбинация от CPU+GPU е често срещана при различни топ модели на Ulefone, Vivo, Oppo, Blackvie и Doogee, с тази разлика, че тем RAM паметта е 4GB, а тук оперативната памет е увеличена до 6GB, което автоматично оказва положително влияние на работата на смартфона. Едва ли някой ще се изненада, но на него всичко което стартирахме върви светкавично бързо. Тежки, програми, игри с високи графични изисквания, мултитаскинг с множество едновременно отворени прозорци и Benchmark тестове не представляват абсолютно никакъв проблем. Приятно изненадани сме и, че при максимално натоварване корпуса на телефона не грее прекалено много. Очевидно комбинацията от метал и стъкло е оставила положителната си следа.

 

За качествената работа на Ulefone Т2 разбира се допринася и добре подбраният софтуер. Той е поверен в ръцете на операционна система Android 9 Pie с фирмен потребителски интерфейс в който са премахнати всички излишни и натоварващи неща, като за сметка на тях са добавени различни полезни екстри като Cast функция за безжично споделяне на съдържанието на екрана със Smart телевизор или проектор.

 

Също от падащото меню можете да активирате Screen Record, която ви позволява да снимате видео клипове със случващото се върху дисплея, като успоредно с това да записвате и звук в който да обяснявате какво се случва върху екрана. От тук можете да активирате и „Battery Saver“ режим за пестене на енергия.

 

Такъв едва ли ще ви се налага да използвате често, като причините за това са две. Едната е, че Ulefone Т2 има батерия с цели 4200mAh, които са му достатъчни за 30 часа непрестанни разговори, 39 часа слушане на музика, 10 часа гледане на видео или 650 часа в режим на изчакване. Втората причина е, че коплект с телефона имате бързо 9V 2A Fast Charge зарядно благодарение на което T2 се зарежда от 0 до 100% за едва 2 часа. Телефонът поддържа още безжично Wireless зареждане и Reverse Charge през OTG донгъл, който имате в комплект с телефона.  

 

Вградената в смартфона памет е с предостатъчен обем от 128GB. Това са средно около 26000 снимки или 11000 песни. Малко вероятно но все пак, ако случайно имате нужда от още памет, Ulefone ви дават възможност да добавите чрез microSD до още 256GB. Тук ще направим и една вметка. Споменатият преди малко донгъл към пълноразмерно USB може да влезне в употреба и тук. Чрез него можете директно да свържете към T2 флашка от която да слушате музика, да гледате снимки или видео. Също така можете да прехвърлите файлове от вградената си памет, върху нея.

 

Вижте още видео ревюто: Ulefone T2 - Смартфон с красив дизайн и достъпна цена