Вижте още: Ulefone S8 - Смартфон с красив дизайн и ниска цена

 

Гледайки го никой няма да предположи, че толкова елегантен смартфон като Ulefone S8 може да има толкова ниска цена. До това заключение стигнахме в първата част на видео ревюто което Digital.bg посвети на този  интересен смартфон с безрамков 5.3” 2.5D дисплей.

Там разглеждайки материалите от които направен S8, размера и дизайна, направихме съпоставки с други смартфони и стигнахме до различни заключения. В случай, че сте пропуснали да гледате въпросното видео – директен линк към него сме приложили над тази статия.

 

Хардуер

А сега нека продължим напред с обзора си и спрем поглед на следващият компонент на който обръщаме внимание при избора на следващият си нов смартфон. Хардуерът - при Ulefone S8 в основата му стои централен процесор MediaTek MT6580. Той е 28nm, с 4 Cortex-A7 ядра с максимална тактова честота от 1.3 GHz. Партниращият графичен процесор е ARM Mali-400 MP2, а RAM паметта 1GB. 

CPU-X хардуерен тест на Ulefone S8

 

Това CPU е широко разпространено и се използва от редица други смартфони сред които познати и тествани от Digital.bg модели като Blackview A7, Oukitel C8 и Asus Zenfone Go. Несъмнено това не е най-мощният хардуер който сме виждали, но пък и ценовият клас на Ulefone S8 също не е никак висок. Общите ни впечатления от процесорите са добри, телефонът не забива при средно тежки натоварвания. Ето и какви резултати получава при различни Benchmark тестове. Вероятно се интересувате и как вървят игрите. 

Играта Asphalt 8: Airborne върви добре на Ulefone S8

 

Ако направите графичните настройки на средно ниво, няма да имате затруднения да играете Asphalt 8: Airborne и производни без да се забелязва забавяне и насичане. При натоварване като това S8 грее в рамките на нормалното за телефон който не е с метален корпус. Металната все пак е периферната рамка и благодарение на това температурата не е прекалено висока.

 

Вградената в S8 памет е 8GB, като достъпни за потребителски нужди от тях са около половината. Това обаче не трябва да ви притеснява защото чрез microSD можете да добавите до още 128GB, а както вече стана ясно в първата част на видео ревюто ни, телефонът може да работи едновременно с карта памет и 2 SIM карти, защото слота му не е от хибриден тип.

 

Софтуер

За софтуер при S8, Ulefone са спрели избора си на Android версия 7.0 Nougat. Като операционната система тук е максимално изчистена и в нея няма нищо излишно. 

Операционната система е Android версия 7.0 Nougat

 

Сред полезните екстри не можем да не отбележим безжично печатане от Wi-Fi принтер, Mira Vision софтуер за подобряване качеството на картината и Intelligent Assist. 

 

Последната функция ви дава възможност плъзгайки пръст по екрана да влизате в безшумен режим, с три едновременни да правите скрийншот, а просто доближавайки S8 до ухото си – автоматично да приемате обаждане.

 

Батерия

Комбинацията между удачен хардуер и софтуер се отразява много добре и на консумацията на електроенергия. S8 има Li-Po батерия с 3000mAh заряд които по време на тестовете ни се оказват достатъчни за около 2 дни комбинирана работа която включва игра на игри, браузване в интернет, снимки, месинджър и разговори. 

 

В режим на изчакване по спецификации смартфонът ще издържи 120 часа.

 

Камера

Завършвайки първата част на видео ревюто което посветихме на Ulefone S8 споменахме, че при камерите му ви очакват две приятни изненади. Това са двойната основна камера и предната селфи светкавица които са екстри които много рядко можете да срещнете при смартфон с толкова ниска цена. 

Предната селфи светкавица на Ulefone S8

 

Двата сензора върху гърба са 13MP+5MP, като първият е интерполиран от 8MP. Втората камера е помощна при снимки в режим SLR. В него избирате ръчно даден обект който да бъде фокусиран на преден план, а всичко останало във фона зад него се дефокусира. Процентът на замъглената част може да се регулира ръчно чрез тази скала. 

В стандартен Photo режим снимате с апертура f/2.2. Ето как изглеждат кадри при стандартна и по-слаба осветеност. Фокусирането става автоматично, като от настройки можете да активирате проследяващ лица в кадъра фокус. Тук можете да добавяте различни други функции и настройки, както и да правите ръчни корекции на експозицията, баланса на бялото и светлосилата по ISO. 

Чрез икона с 5 кръга пък можете да активирате различни филтри при снимки с помощта на които да правите ефектни снимки. Face Beauty е ефектен разкрасяващ режим който може да се използва както при задната, така и при предната камера която има на разположение 5MP. Регулирането при него става автоматично чрез скала.

 

Цена

Предвид, че много от вас гледат видео ревютата и четат статиите ни известно време, след като ги публикуваме в сайта ни, няма да кажем цената на Ulefone S8 към този момент. За да разберете актуалната цена на смартфона към момента в който гледате видеото, просто посетете официалната интернет страница на вносителя Smartfonix.com