Вижте още видео ревюто: Ulefone S10 Pro - Смартфон с уникален дизайн и ниска цена

 

С този характерен цвят, няма шанс да не сте разпознали вече телефона в ръката ми. Това уважаеми дами и господа е Ulefone S10 Pro. В първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, разгледахме неговите дизайн, цветови разновидности, използвани материали, размери, специфични екстри и периферия. Директен линк към въпросното видео има тук долу, а сега е ред да продължим с всички останали компоненти, на които до този момент не сме обърнали внимание.

 

 

Несъмнено един от основните отличителни белези на смартфона е неговият „Notch“ дисплей. Характерната извивка го прави не само разпознаваем, но и много функционален. Тук виждате различни известия и информация за смартфона си, без да нарушавате останалата зрителна площ отдолу. Също така, това е шансът да поберете възможно най-голям дисплей в колкото се може по-малко тяло. Пред  очите си имаме цели 5.7", а корпусът е с размери 149.2мм на 72.2мм. Като за сравнение например можем да дадем Apple iPhone 8 Plus, който има по-малък 5.5" стандартен дисплей, а размерите му са 158.4мм на 78.1мм., което очевидно е значително повече. За доброто 90-процентово  съотношение на дисплея спрямо тялото при Ulefone S10 Pro, до голяма степен спомага и почти пълната липсва на рамка в широките страни около екрана. Резолюцията е 1498х720 пиксела, а съотношението на страните 19:9. 

 

И друг път сме казвали, че това съотношение е много по-удобно за гледане на видео и игра на игри. В това можете да се убедите и от кадрите на екраните си. При гледане на видео, с два пръста можете да разтеглите изображеението на цял екран, а от настройките на дисплея, можете да изберете кои точно приложения да бъдат във „Full screen“ режим. Предвид големината на дисплея, можете да се възползвате от още една функция която се активира от настройки.

 

Режимът "Smart Split-screen" ви позволява да разделите дисплея на две части. Например в едната да гледате видеи в Youtube, докато на другата четете имейлите си. Цветовете които пресъздава дисплея са наситени и реалистични, а яркостта му е доста над средностатистическата. Това автоматично ви позволява да работите с дисплея навън когато грее ярко слънце и той ще остане достатъчно добре видим. В същото време при работа с телефона на тъмно, минималната яркост е достатъчно ниска, че да не се натоварват очите ни прекалено много. В „Accessibility“ подменюто с настройки, можете да направите различни персонализации на дисплея според личните си предпочитания.

 

Като хардуер, Ulefone са заложили на добре позната ни и успешна комбинация между процесор MediaTek MT6739, PowerVR GE8100 GPU и 2GB RAM памет. Това 4-ядрено ARM Cortex-A53 CPU с 1.3GHz тактова честота използват различни хубави смартфонби които сме ви показвали във видео ревюта вече. Сред тях са  Ulefone Armor X, Huawei Y5 Prime (2018) и Blackview BV5800 Pro. Общите ни впечатления от хардуера на Ulefone S10 Pro са добри. Играхме на телефона игри като Asphalt 8, инсталирахме различни програми, използвахме мултитаскинг и гледахме видео с висока резолюция.

 

В резултат, дори и на моменти да беше малко по-бавен, телефонът не заби. На такова тежко натоварване обаче смартфона не се подлага от един средностатистически потребител, за който е предназначен. При нормална експолатация S10 Pro дори няма да се забави. Също така при голямо натоварване, можем да отбележим, че корпусът почти не грее.

 

Разбира се, за добрата работа на хардуера, спомага и удачно подбраният софтуер който тук е поверен в ръцете на Android 8.1 Oreo.  Менюто на телефона е максимално опростено и достъпно, като в същото време в него намираме доста полезни неща. Например „Cast“ функция за безжичен трансфер на съдържание към Smart телевизор и безжично принтиране, „DuraSpeed“ за ограничаване на различни приложения във фонов режим, „Intelligent assist“ за работа със смартфона без да се налага да докосвате екрана му, за мултифункционалност на Fingerprint бутона, шорткъти и навигационен бар. Също така в настройки ще откриете „TolkBack“, „Select to Speak“ и „Google assist“ гласови функции за помощ.

 

Ulefone S10 Pro има на разположение батерия с цели 3350mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за около 2 до 3 дни комбинирана работа. За тези които са малко по-любопитни и обичат детайлите, производителят дава подробна информация за капацитета на батерията си. Зарядът ѝ е достатъчен за 290 часа в режим на изчакване, 9 часа непрестанни разговори, 23 часа слушане на музика или 7 часа гледане на видео.

 

Е, вече познавате добре Ulefone S10 Pro, остана единствено да ви покажем нагледно в отделно видео ревю „Как снимат неговите камери“. Ако пък вече сте решили, че това е бъдещият ви бюджетен смартфон, можете да го намерите в официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com