Купи UleFone Power 5 с най-ниска цена

Новият флагман на UleFone се казва Power 5 - страхотно устройство което се позиционира в средният ценови клас, а в същото време има характеристики, еквивалентни на тези при смартфоните с 4-цифрена цена. За разлика от тях обаче Ulefone Power 5 може да се похвали с нещо, с което те не могат и то е, че на практика забравяте кога за последен път сте го зареждали, защото в този корпус се крие батерия с почти неизчерпаем заряд, хардуер и софтуер които пестят енергия и зарядно което в редките случаи в които трябва да заредите телефона, го прави почти светкавично. След близо седмица обстойни тестовете, какво ни хареса в Ulefone Power 5 и какво не, ще разберете в това видео ревю на Digital.bg.

Нека първо започнем с какво са включили UleFone в окомплектовката на Power 5, който впрочем идва със залепен над дисплея протектор + още един резервен. В кутията намираме игла за отваряне на гнездото за microSD и SIM карти, специално зарядно, кабел за пренос на данни и цели 3 OTG кабела.

Този е към пълноразмерно USB чрез което можете да свържете различни аксесоари, включително и флашка. Ако зарядното в колата ви е micro USB, а телефонът е с Type-C – никакъв проблем, с тази малка приставка можете отново да го използвате. 

 

Третият кабел пък ни подсказва, че по корпуса на Power 5 няма 3.5мм аудио жак. Ако искате да слушате музика със слушалки, ще се наложи да използвате този преходник.  

Периферията на смартфона е по-нестандартна – в ляво е само хибридният слот в който можете да поставите 2 nano SIM карти, горе няма нищо, а в дясно…да тук вече имаме същински арсенал.

 

Курсор за звука, Power бутон и мултифункционален Fingerprint сензор. С него освен да отключвате телефона, можете да връщате назад в менюто или към началният екран, да правите снимка, да приемате обаждане или да контролирате музикалният плейър.

Курсорът за звука също може да се настрои да води до различни шорткъти, а има и още един допълнителен бърз бутон който при единично натискане пуска камерата, а при задържане диктофон.  Долу от двете страни на Type-C порта има две решетки под които са разположени микрофон и високоговорител.

Тестовете ни показват, че звукът който записва микрофона е достатъчно ясен и чист – това е запис направен с него. При провеждане на разговори, събеседникът също ни чува добре. В същото време и покритието на 4G антената и тази за Wi-Fi се справят отлично. 802.11 стандарти a/b/g/n се свързва към 2.4 GHz и 5 GHz Wi-Fi мрежи, LTE Cat. 6 гарантира 300 Mb/s скорост на далнлоуд и 50 Mb/s за ъплоуд.  Телефонът има Bluetooth 4.1 поддържка и NFC за безжична връзка с други устройства, както и възможност за безжично зареждане. Power 5 разполага с GPS и GLONASS, връзката със спътниците е бърза и стабилна. Отклонението, съпоставимо с тракинга на професионална навигационна система е минимално.

 

Макар и само един, високоговорителят на смартфона се оказва доста силен и чист. Няма шанс при прозвъняване да пропуснете обаждане, още повече, че и вибрацията на смартфона е забележителна.

Независимо, че има батерия с чудовищно голям заряд от 13 000mAh, която ще разгледаме малко по-късно, Ulefone Power 5 има сравнително компактен профил който му позволява лесно да се побере дори в по-тесен джоб на дънки. Дизайнът на смартфона е много ефектен и елегантен. Основата на корпуса е направена от комбинация между метал и гумиран поликарбон който в задната част има обработка с текстура наподобяваща кожа. В горните и страничните части има общо 10 винта които правят Power 5 открито мъжкарски . При всички случаи тук бихме дали висока оценка на UleFone за работата която са свършили по отношение на дизайна. Голяма част от смартфоните с огромни батерии са грозновати и прекалено големи…но не и този тук.

Дисплеят също е сред преимуществата на UleFone Power 5. Той е цели 6“ – огромна зрителна площ, достатъчна за работа и забавление. Включително и гледане на видео от няколко човека едновременно когато е нужно. UleFone не лансират смартфона като удароустойчив, но около дисплея му има достатъчно дебела рамка която при едно евентуално изпускане би го предпазила значително. Матрицата е AUO със съотношение на страните 18:9, като ъглите на странично виждане са много високи.

 

Приятно изненадани сме от високата резолюция - 2160x1080 пиксела. Така плътността на пикселите за 1“ е почти 403ppi, а размерът на всяка от точките 0.0631мм. За по-малко запознатите със значението на тези цифри – дисплеят на UleFone Power 5 е доста детайлен и дори да го гледате от съвсем близко разстояние, няма да забележите очертанията на пикселите, което от своя страна намалява значително умората в очите след продължителна работа.

Яркостта на дисплея е достатъчно висока, че спокойно да работите с телефона навън при ярко слънце. Средната яркост е 430 cd/m² със 73% разпределение по цялата зрителна площ.

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на смартфона Ulefone Power 5. В нея ще споделим впечатленията си и ще подложим на нагледни тестовете хардуера, софтуера и батерията. Скоро ви очаква и специализирано фотографско видео ревю, в което ще покажем множество тестови снимки и видео.