Гледайте още видео ревщто на Ulefone Note 9P - Смартфон с много красив дизайн и ниска цена 

 

Ефектният му градиентен Aurora Blue цвят го прави изключително атрактивен и запомнящ се. Това е Ulefone Note 9P., с дизайнът на който Digital.bg започна да ви запознава в първата част на това обзорно видео ревю. Ако случайно сте пропуснали да я гледате – директен лик към нея има над тази статия. Не разказваме вече показаното, защото бързаме да продължим да споделяме преките си впечатления от модела след няколко дни обстойни тестове.

Купете Ulefone Note 9P с най-ниска цена от Smartfonix.com

Първият компонент който привлече вниманието ни беше дисплеят, който е с цели 6.52" зрителна площ. Размер достатъчен не само за стандартни ежедневни функции, но още изключително подходящ за игра на игри и дори за гледане на филми от няколко човека. Като се замисли, до скоро с такива размери се предлагаха таблети, но заради намалената рамка около дисплея, Note 9P не е с размери на таблет.

 

Дисплеят при смартфона заема над 80% от лицевата му част. Дисплеят има неправилна форма, защото е Waterdrop. Тоест в горната му част е вградена селфи камерата. Това придава на устройството много модерно и ефектно излъчване. Технологията по която е направен дисплея на 9P е IPS LCD. Резолюцията е 1600х720 пиксела, а съотношението на страните е 20:9. Въпреки не много високата за размерите си резолюция, дисплеят има стандартно добра детайлност при която от работно разстояние от около 30 сантиметра, не се забелязват очертанията на пикселите.

Яркостта е над средно ниво и дисплеят добре видим дори когато сме навън. Дисплеят е с 2.5D извивка в краищата и е приятно да се работи с тъча му. Още повече, че от менюто може да се актива функцията за жестово управление, където при команди плъзгате пръст от външната част към центъра на екрана.

 

Следващият компонент на който обръщаме внимание в обзора на Ulefone Note 9P е хардуерът му. В основата му стои 12nm централен процесор Mediatek MT6762 Helio P22. Той е 8-ядрен с две 4-ки ядра с честота 1.5GHz и 1.8GHz. Както и друг път сме казвали, идеята на това разделяне е подтигането на максимално добра енергоефективност. Така при стандартни цели, активна е само по-слабата четворка, а при по-сериозни, като да речем играта на игри, се активира и по-мощната група. Партниращият графичен процесор е PowerVR GE8320, а оперативната RAM памет е цели 4GB, което за този ценови клас определяме като много.

Като база за сравнение Apple iPhone 12 също има 4GB RAM. Също както при него и тук игрите вървят много гладко. В това можете да се уверите и сами от кадрите на екраните си. В тях тестваме смартфона с някои от най-популярните заглавия, които имат не малко хардуерни изисквания. Добри са също така впечатленията ни от работата с графични програми, с мултитаскинг и с гледане на видео с висока резолюция. Вградената в смартфона памет е64GB eMMC 5.1. Този обем може да се увеличи с до още 256GB посредством TF карта памет.

 

Note 9P работи под операционна система Android 10, като в него е наличен и фирменият характерният интерфейс на Ulefone. Ориентирането в него е бързо и лесно. Премахнати са всички излишни функции, като са добавени и някои много полезни. Ето например едно демо на най-интересните неща в падащото отгоре меню.

 

Много добри са впечатленията ни и от навигационната система. Тя поддържа сателитите A-GPS, GLONASS, GALILEO и BDS. Тествайки я отчитаме, че позиционирането дава съвсем минимално отклонение в сравнение с калиброващата ни навигация Garmin. Смартфонът има двубандов Wi-Fi и е с Bluetooth 5.0 за безжична връзка с други устройства.

Ulefone Note 9P е смартфон с който със сигурност ще можете да правите достатъчно качествени снимки. Първа заявка за това правят общо трите камери върху гърба му. Основната от тях е 16MP с апертура f/2.2. При нея имате множество варианти за настройка на кадъра, включително и професионален при който всичко се прави ръчно. Това са няколко тестови кадъра, който ще ви помогнат да добиете реална предастава за качеството ѝ.

 

Вторият сензор е 5MP и е предназначен за любителите на Macro фотографията, при която обектите са на съвсем близко разстояние и имат нужда от идеална фокусировка и добра детайлност. Третият сензор е 2MP и играе спомагателна функция, като измерва дълбочината на кадъра при снимки с "Ефект Боке". При тях обект на преден план стои на фокус, а фона около него е дефокусиран. Предната селфи камера също снимка с доста добро качество - тя е 8MP и също е с апертура f/2.2.

И така достигнахме до последният компонент в обзора на Ulefone Note 9P, който е не по-малко интересен от всички останали, изброени до тук. Става дума за батерията, която захранва всичко това. Тя е Li-Ion акумулатор с цели 4500mAh заряд. По време на тестовете ни, въпреки големия дисплей на смартфона и сериозните натоварвания на които подложихме хардуера, Note 9P издържа почти 3 дни с едно зареждане.

 

Този заряд иначе ще ви е достатъчен за до 16 часа непрестанни разговори или до 300 часа в режим на изчакване. От заряда на батерията може да се споделя и с други устройства посредством OTG функцията, която притежава смартфона. В комплект той получава бързо 10W зарядно с което няма да ви се налага да чакате цяла вечност за едно пълно зареждане.

Е вече се убедихте и сами, че въпреки ниската си цена Ulefone Note 9P е един изключително красив и технически функционален смартфон. Ако искате да знаете, колко точно струва модела към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалния сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com