Вижте още видео ревюто на Ulefone Note 8P - Красив смартфон с ниска цена

 

Няма шанс с този характерен цвят, смартфонът на екраните ви да не привлече вниманието ви. Това е Ulefone Note 8P, с който екипът на Digital.bg започна да ви запознава в първата част на това видео ревю.

Там разгледахме богатата окомплектовка на модела, като ви показахме какво се крие в кутията му, освен самия него. Спряхме погледа си върху дизайна, използваните материали, спецификите на корпуса и размерите му.

За улеснение на тези от вас, които са пропуснал ида гледат въпросното ревю – директен линк към видеото има над тази статия. А сега напред към техническата част с всичко останало, което предлага Note 8P.

 

Започваме от дисплея, който е с модерна Waterdrop Notch извивка горе, в която място е намерила предната селфи камера. Рамката в три от страните около дисплея не е прекалено голяма и лицево смартфонът изглежда доста съвременно. Една екстра, която винаги сме ценили и също днес не присъства в предлаганите функции на далеч по-скъпи смартфони е LED диода за известия в горната част на рамката, непосредствено над камерата.

Дисплеят е IPS с 5.5" диагонал и резолюция 960х442 пиксела. Когато разбрахме за тези qHD резолюция и пресметнахме, че плътността на пикселите за 1“, ще е само 192ppi, нямахме особени очаквания по отношение на картината. Когато стартирахме дисплея на Ulefone Note 8P обаче променихме мнението си – съвсем нормална базова картина, която при по-малък дисплей като този няма ясно изразена пикселизация.

 

Яркостта на дисплея е висока, а цветопредаванвто норално. В това можете и сами да се убедите от кадрите на екраните си. Нещо което ни хареса, още повече, предвид че дисплеят е с 5.5“ диагонал е липсата на вортуални бутони долу. Телефонът разпознава жестови команди.

Плъзгане от периферните части навътре за връщане назад, от долу на горе за за връщане към начален екран, а при същото движение, но със задържане за няколк осекунди в гормата фаза, се извежда мултитаскинг менюто. Практично решение от страна Ulefone, което е присъщо за по-висок клас смартфони, но е налично и тук.

 

По отношение на хардуера от китайската компания са заложили на сигурно, интегрирайки добре познато и надеждно CPU. Това е 4-ядреният Mediatek MT6737 с Cortex-A53 архитектура и 1.3GHz тактова честота. Това е един от най-широко разпространените централни процесори в нисък ценови клас към момента.

Той е използван от почти всички китайски производители. При Note 8P му партнират GPU Mali-T720MP1 и 2GB оперативна RAM памет. С тази конфигурация, хардуерът ще ви е достатъчен за всички базови нужди като браузване, социални мрежи, работа с повечето програми и игра на по-леки игри без големи графични изисквания.

Купете Ulefone Note 8P с най-ниска цена от Smartfonix.com

Разбира се за добрата работа на хардуера спомага и адекватно подбраният софтуер. Тук той е Android 10 във вариант GO, при който гояма част от функциите и приложенията са оптимизирани за работа на устройство с по-ограничени хардуерни възможности.

 

Тук можем да споделим опита си, че при устройства с един и същи хардуер но съответно със стандартен Android и с Android GO, плавността на работата с оптимизираните приложения е много по-добра при GO варианта. Например използвайки Google GO търсачката или GO гласовият асистент. Често нашите зрители и читатели ни питат, има ли даден смартфон меню на български – да Note 8P има такова.

 

 

И така стигаме до камерите на смартфона, които върху гърба са 2 на брой. Основният сензор е 8MP с апертура f/20, а вторият е спомагателен при снимки с „Ефект Боке“. Впечатление ни прави, че в менюто с настройки на камерата има изключително голямо разнообразние от допълнителни функции, включително и професионална, при която можете да правите ръчни настройки на камерата преди снимка. Максималното качество на видео запис е HD. Няколко тестови снимки, които направихме за вас с различни режими на камерата, за да добиете реална и нагледна представа за качеството ѝ, можете да намерите във видето над тази статия.

 

Там има и снимка направихме с помоща на предна селфи камера, която е с 5MP. Тук също има различни режими, включително и разкрасяващ. Предната камера има и още една много полезна функция – лицево разпознаване, което отключва смартфона вместо символна или цифрова парола. Вградената памет на смартфона, върху която можете да съхранявате своите снимки и видео е 16GB, като обемът може да се увеличи с още до 128GB посредством четец на TF карти памет

Ulefone Note 8P се захранва от Li-Ion батерия с 2700 mAh заряд. По време на тетовете ни, тя се оказва достатъчна за между 2 и 3 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

След като вече познавате добре Ulefone Note 8P, като заключение можем да кажем, че този смартфон е изключително подходящ за подрастващи и тинейджъри, където на първо място сред критериите преди покупка е ниската цена, към която вървят свеж дизайн, нормално технически характеристики и надеждна батерия. Смартфон който ако бъде изгубен или счупен от детето ви, ще бъде по-лесно да преглътнете като загуба, отколкото да продължавате да изплащате нещо скъпо, което дори вече не е ваше притежание.