Вижте още видео ревюто: Ulefone Note 7P - Красив Dual SIM смартфон с Waterdrop дисплей и ниска цена
 

Това е Ulefone Note 7P, един бюджетен модел, който на мига привлече вниманието ни не само с ниската си цена, но и с дизайн, който определено е в крак с актуалните модни тенденции сред смартфоните. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, спряхме поглед именно на видимото за очите в корпуса на устройството. Говорихме за размери, материали, специфики на периферията и за други интересни неща около този ъпгрейднат модел. Ъпгрейднат, защото на пазара има и по-базов модел Ulefone Note 7, който също ще споменем в днешното видео. Но да не губим повече време в преразкази. Ако сте пропуснали първото видео и искате да го гледате, директен линк към него има над тази статия. Сега ще продължим обзора си с по-технически поглед към останалите компоненти на Ulefone Note 7P, които не сме разгледали до момента.

 

 

Дисплеят на Ulefone Note 7P е Waterdrop Notch и от двете страни на предната камера е пространството е в което получавате своите известия за всичко случващото се със смартфона. С 6.1" диагонал, екранът има достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление. Дори ако ви се наложи, на него можете спокойно да гледате филм с още двама човека, защото ъглите на странично виждане са достатъчно широки и дори погледнат под ъгъл, диспплеят не променя цветовете си. Съотношението на страните е 19.2:9, което също е оптимизиран оза гледане на видео и игра на игри.

 

 

Резолюцията е 1280х600 пиксела и при работа от стандартно разстояние, не срещаме проблеми с нежелана пикселизация, която би натоварила очите ви. Тук в аванс ще отбележим, че в менюто с настройки има функция за щадене на очите при работа вечер. След активирането ѝ, дисплеят става по-жълт. Иначе максималната му яркост е достатъчно висока, че без проблем да работим с Note 7P навън, дори когато грее ярко слънце.

 

 

Както вече споменахме в първата част на ревюто ни, Ulefone Note 7P има вариант, без буквата „Р“ в края. При него хардуера е значително по-слаб от този на тествана тук машина. Note 7P успява да ни изненада приятно с цели 3GB RAM памет и 64-битов Quad-core процесор MediaTek Helio A22. Той е ARM Cortex-A53 базиран и работи с 2GHz честота. Партнира му GPU PowerVR GE6320, с което няма никакъв проблем да играете леки игри на висока графика и тежки на намалена. Интересно е да отбележим, че при големи натоварвания корпусът на телефона не грее прекалено много.

 

 

Вградената памет е 32GB, което е напълно достатъчно за стандартни потребителски нужди в продължение на година. Ако вие не сте типичен потребител и имате нужда от повече пространство – никакъв проблем.

 

 

Телефонът има microSD слот, чрез който могат да се добавят до 128GB, като това няма да се случаи за сметка на една от двете SIM карти, защото слотът не е хибриден.


Операционната система под която работи Note 7P е Android 9 Pie, като интерфейсът ѝ, типично за Ulefone е ъпгрейднат. Менюто е опростено, като едновременно с това, в него намираме много интересни и улесняващи живота ни функции, като например „Screen record“, който ви позволява да записвате видео със случващото се върху екрана, говорейки на микрофона, какво точно правите. Супер приложение, ако искате да обясните на някой от разстояние определена функция на телефона. От падащото меню имате също така бърз достъп до „Battery Saver“ режим, с който времето за автономна работа на батерията се увеличава значително.

 

 

Самата батерия на Ulefone Note 7P е сред големите му преимущества. Тя е Li-Po акумулатор с 3500mAh заряд, който по време на тестовете ни се оказва достатъчен за между 2 и 3 дни работа в зависимост от натоварването на което подлагаме телефона. Ако използвате Note 7P за разговори, с един пълен заряд на батерията, можете да говорите непрестанно 20 часа. В режим на изчакване, капацитетът е 365 часа.

 

 

Ulefone Note 7P има общо 3 камери върху гърба си, като сензорите са 8MP основен с апертура ƒ/1.8 и два помощни 2MP + 2MP, благодарение на които могат да се правят снимки с „Ефект Боке“ и доста качествени кадри в режим „Night“. Ако се чувствате достатъчно оверени във фотографските си познания или просто искате да експериментирате, можете да активирате режима „Pro Mode“. В него можете да правите настройки на експозицията, баланса на бялото и светлосилата по ISO. Имате още режими “HDR”, “UHD”и “Beauty”. Последният е активен и при предната камера, като с негова помощ разкрасявате лицето в кадър. Селфи камерата на Ulefone Note 7P е 5 MP, с апертура ƒ/2.0.

 

 

Освен за снимки, тя също така се използва и за отключване на смартфона, посредством функцията “Face Unlock”. Ulefone ви дават и още една Smart опция – отключване посредством сензора за пръстови отпечатъци върху гърба. При Note 7P, Fingerprint работи бързи и безпроблемно. Нещо нетипично за смартфон с толкова достъпна цена. Каква е тя към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com

Купете Ulefone Note 7P с най-ниска цена от Smartfonix.com