Купете Ulefone Note 10 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Който е казал, че смартфоните с ниска цена не могат да бъдат добри, вероятно го е казал преди поне няколко години, защото днес за малко пари, човек може да си купи смартфон, който не само да покрие базовите му потребителски нужди, а дори да му даде и повече от тях.

Така се случи с дизайна, сглобката и използваните материали при Ulefone Note 10, който вече започнахме да разглеждаме в първата част на това видео ревю. Там разбрахме, че този смартфон определено изглежда добра. Разбрахме още, че въпреки ниската му цена, производителят е оставил в комплект в кутията, освен смартфона и много съпътстващи аксесоари.

Но да не ви преразказваме всичко. Ако случайно не сте гледали въпросното видео, директен линк към него има тук долу. А сега е време да продължим напред с техническата част на обзора ни.

Вижте още видео ревюто: Ulefone Note 10 - Красив смартфон с голям дисплей и ниска цена

Нея ще започнем с параметрите на дисплея. Той е IPS LCD с 6.52" диагонал и HD+ резолюцуя 1600х720 пиксела. Респективно съотношението на страните му е 20:9 и е много удобно за гледане на видео и игра на игри. Дисплеят е достатъчно детайлен и при работа от стандартно разстояние от над 30 сантиметра, не забелязваме очертанията на пикселите и не усещаме преждевременна умора в очите, при продължително взиране.

 

Яркостта е стандартна и цветопредаването е добро. Ъглите на странично виждане до 150 градуса са добри и виждаме цветовете на дисплея реално. Над тези ъгли вече има леко изкривяване и промяна в цветовете.

При много бюджетни смартфони дисплеите имат сами 2 точки на разпознаване при мултитъч, която е голям проблем, когато използвате устройството за игра на игри или при бързо писане на текст. Тук добрата новина е, че дисплеят на Ulefone Note 10 има на разположение 5-точков мултитъч.

 

Споменавайки игри, време е да преминем към хардуера. В основата му стои доказал се във времето като достатъчно надежден и енергоефективен бюджетен процесор. Това е 8-ядреният Unisoc SC9863A с 1.6GHz честота, който сме срещали вече в смартфона Blackview A70, който също сме ви показвали в Digital.bg Интересно е да се отбележи, че въпросният A70 също е бюджетен модел, но е значително по-скъп от Note 10.

Така че тук потребителят има преимущество в избора на модела на Ulefone пред този на Blackview, който всъщност може да се определи и като негов пряк конкурент. За по-любопитните от вас, Unisoc SC9863A се явява алтернатива на добре познатите ни MediaTek Helio P22 и Exynos 7904. Оперативната RAM памет на смартфона е 3GB, което в комбинация с графичният процесор IMG8322 позволяват на Note 10 да се играят почти всички актуални игри.

 

Разбира се при по-тежките има едно условие и то е графичните им настройки да бъдат на минимално или средно ниво. Тук можете да видите геймплей, при който ясно се вижда, че забиване няма. Вградената в смартфона памет е 32GB. Иобем който според съвременните разбирания и нужди не е достатъчен, но лесно можете да го увеличите чрез допълнителна microSD карта памет, като максималният разпознаваем обем е 128GB. Тук ще поясним, че поставяйки карта памет, няма да се лишите от единия слот за SIM.

Ulefone Note 10 работи под операционна система Android 11 Go Edition, която е оптимизирана за устройства с по-слаб хардуер и по-малко памет. Както и друг път сме казвали, специалните Go версии на приложенията не са толкова тежки и при тях са орязани някои функции, като това почти по никакъв начин не влияе не влияе негативно на работата ви със софтуера. Дори напротив – плюсовете са несъизмеримо повече от минусите.

 

 

Върху гърба си Ulefone Note 10 има общо три камери, като основната от тях е 8MP с апертура f/2.0. Не можем да кажем, че камерата ни впечатлява с някакво особено качество и ще я определим по-скоро като стандартна. Нещото което повече ни впечатлява е наличието на отделен macro сензор с 5MP еквивалент.

При много близки снимки като тези ,които виждате на екраните си, той се справя много добре и има ясно изразена детайлност. Третата камера е спомагателна и мери дълбочината на кадъра при снимки с "Ефект Боке", при които обекта на преден план е на фокус, а фона зад него е дефокусиран. Функцията не е много прецизна, но снимките стават ефектно. Предната камера е достатъчно добра за селфита. Параметрите ѝ са еквивалентни на тези на основната камера - 8MP, с апертура f/2.0.

 

 

Батерията, която дава енергия на всичко изброено до тук е Li-Ion акумулатор с цели 5500mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за средно между 2 и 3 дни активна работа с едно зареждане. В по-детайлна разбивка, батерията е достатъчна за 20 часа непрестанни разговори или 350 часа в режим на изчакване. Приятна изненада ни очаква и при зарядното. То е бързо 10W.

 

 

Ако вече сте решили, че Note 10 е бъдещият ви смартфон и искате да разберете, колко точно струва той към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете това като поетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com