Вижте още видео ревюто: Добра идея за подарък за Коледа - Ulefone Armor X8 е брониран смартфон с ниска цена 

 

Вече познавате добре смартфона на екраните си, благодарение на характерният му дизайнсъс светло оранжева лайсна в лицевата част около дисплея. Това е бюджетният брониран смартфон Ulefone Armor X8.

 

 

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, поговорихме за всичко видимо за очите в дизайна на устройството, като направихме основен акцент върху това, че той е доста по-елегантен в сравнение с това, което сме свикнали да предлага сегмента на бронираните смартфони. Спряхме се още на нивото на защита, благодарение на което Armor X8 може да бъде определен като брониран. Показахме ви и някои от по-специфичните екстри с които разполага модела, създаден от Ulefone, за да ви помага в различни екстремни ситуации.

Но да не преразказваме повече. Ако случайно сте пропуснал ида гледате въпросното видео ревю, за ваше улеснение директен линк сме приложили над тази статия. А сега е време да продължим напред с обзора си, защото следва да научите и видите още не малко количество интересни неща.

 

Едно от тях е свързано с камерите на смартфона. Основните върху гърба са цели три на брой, като две от тях са с по 2MP и имат спомагателна функция за определянето на дълбочината на кадъра при снимки с така нареченият "Ефект Боке", при който обект на преден план стои на фокус, а фона около и зад него е дефокусиран. От тази снимка, която направихме по време на тестовете си за вас, можем да споделим, че Ulefone са се справили добре със задачата.

В тов можете да се убедите и сами. Разбира се положителният резултат нямаше да е факт без наличието на основният сензор. Той е 13MP с апертура f/2.2. В настойките на камерата намира полезн ирежими като HDR, Панорама, TimeLaps, Портретен, Нощен режим, интелигентно сканиране и AI разпознаване на конкретни сцени.

Голяма част от изброените функции са активни и при предната селфи камера. Тя е 8MP и снима видео с Full HD качество. Камерата има на разположение и специален Face Unlock софтуер.

Освен чрез лицево разпознаване, можете да отключите своя Armor X8 и с помощта на пръстов отпечатък. Fingerprint сензорът се намира върху гърба на телефона, непосредствено под камерите му. Теста ни показва, че сензорът работи бързо и безпроблемно – 10 последователни опита за отключване и нито един маркиран като неуспешен.

Дисплеят на Ulefone Armor X8 достатъчно голям за разбора и забавление размер. Пред себе си имаме 5.7" зрителна площ с правилна форма и с резолюция 1440х720 пиксела. Дисплеят е IPS LCD и има добро цветопредаване, в комбинация с висока яркост и добри ъгли на странично виждане. Ще отбележим и две много важни характеристики на дисплея, които му дават сериозно преимущество пред стандартните дисплеи.

Едната е, че можете да работите с дисплея през зимата, без да ви се налага да сваляте от ръцете си ръкавиците. Тестовете ни показват, че сензорите реагират дори на по-дебели ръкавици и на такива с различни материи. Другата е, че дисплеят реагира еднакво добре както когато го докосвате със сухи пръсти, така и когато ръцете ви са мокри.

 

Освен в екстремни моменти, втората екстра ще ви помогне много и когато сте си измили ръцете или пък готвите и искате да приемете обаждане. Да не говорим, ако искате да отговорите на някой в Messenger с текстово съобщение. При стандартните дисплеи, тъч сензорите няма да сработят правилно в този момент и понякога дори можете да стигнете до доста сконфузна ситуация. Използвайки дисплея на Ulefone Armor X8 обаче, това няма да се случи.

В основата на хардуера на смартфона стои бързият и безпроблемен процесор MediaTek MT6762. Той е 12nm 8-яден с Cortex-A53 архитектура и с 1.8GHz тактова честота. Партнират му GPU IMG PowerVR GE8320 и 4GB LPDDR4x оперативна RAM памет. По време на тестовете ни, тази хардуерна конфигурация се справя доста добре, ое повече като се има предвид ниският ценови клас, в който се позиционира Armor X8. Телефонът работи бързо и дори при по-тежки натоварвания, няма наченки на забавяне. При продължителна игра на игри, корпусът не започва да грее.

Ulefone Armor X8 е Dual SIM, като и двете карти поддържат 4G. Посредством слота за microSD карти памет, могат да се добавят до 265GB към вградените 64GB.

Зарядът на батерията на смартфона ви е достатъчен за около 3 дни комбинирана работа с едно зареждане. В по-подробна разбивка 5080mAh са ви достатъчни за почти 15 часа непрестанни разговори или над 21 дни в режим на изчакване.

Колко точно струва бюджетният брониран смартфон Ulefone Armor X8, със сигурност е въпрос, който интересува почти всеки от вас. Това можете да проверите, като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com