Купете Ulefone Armor X6 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Това на екраните ви е Ulefone Armor X6, един интересен брониран смартфон с ниска цена и високо ниво на защита, която му позволява да бъде потапян във вода с дълбочина до 150см и да бъде изпускан от 120см, без да се притеснявате, че нещо ще му се случи. Всичко това както и още куп интересни неща за дизайна, размерите и използваните материали в корпуса, разгледахме в първата част на видео ревюто което Digital.bg посвети на Armor X6. За да не ви я преразказваме, за пропусналите да гледат видеото, директен линк има тук долу. А сега е време да подходим малко по-технически и да ви запознаем обстойно с всички останали неща в този модел.

 

Вижте още видео ревюто: Ulefone Armor X6 - Брониран смартфон с достъпна цена

 

Стартираме от дисплея, който е със стандартна форма и с 5" диагонал. Матрицата е IPS LCD с HD резолюция 1280х720 пиксела. Ако дисплеят беше по-голям, тази резолюция би била прекалено малка, но за този тук е чудесна за стандартна работа. Плътността на пикселите за 1“ е 294ppi, а размерът на всеки от пикселите 0.0865мм. в резултат образите са достатъчно детайлни и ясни. Цветовете на дисплея са наситени и реалистични. Ъглите на странично виждане са сравнително високи, но след един момент вече се наблюдава лека промяна в цвета. Яркостта е над средностатистическа, което ви позволява да работите с телефона навън, дори когато грее ярко слънце. Тестовете ни показват, че дисплеят е добре видим.  

Следващият компонент на който обръщаме внимание при избора на бъдещият си смартфон е хардуерът. При Ulefone Armor X6 той е поверен в ръцете на 4-ядрен процесор MediaTek MT6580. Неговите ядра с Cortex-A7 архитектура работят с тактова честота достигаща 1.3GHz. Партнират му GPU Mali-400 и 2GB RAM памет. Тази комбинация ще ви върши чудесна работа за стандартни цели, които включват браузване, социални мрежи, базови приложения и по-леки игри. Вградената в телефона памет е 16GB, като при нужда обемът може да се увеличи с до още 128GB посредством четец на microSD карти памет.

 

 

Операционната система, която контролира всичко изброено до тук е Android 9.0 Pie, като очаквано предвид, че тестваме сървайвър смартфон, потребителският интерфейс е малко по-специфичен. Например в него намираме папката „Outdoor Toolbox“ в която има електронен компас, фенер, лупа, аларма и няколко различни нивелира. Освен това телефонът има специален PPT бутон, който може да се настрои да включва онлайн Уоки Токи или да изпраща при нужда SOS съобщение до предварително зададен номер. Защото телефонът е водоустойчив, имате и специален „Underwater Camera“ режим, който изключва сензорите на дисплея и при снимки контролира всички настройки само с механичните бутони по периферията. 

 

 

Ulefone Armor X6 има една камера и двойна LED светкавица върху гърба. Сензорът е 8MP с апертура ƒ/2.2. Камерата има портретен режим, автоматичен anti flicker режим и възможност да добавя към всяка снимка GPS таг с точната локация на която е била направена тя.

 

 

Това се отнася и за предната селфи камера, която е 5MP и с реципрочна апертура. Ето и няколко тестови снимки, от които ще добиете реална представа за качеството с което снимат двете камери.

 

 

Ulefone Armor X6 се захранва от Li-ion батерия с цели 4000mAh заряд. По време на тестовете ни, в комбиниран работен режим, телефонът издържа около 3 дни с едно зареждане. В режим на изчакване той може да издържи 430 часа.

 

 

След като изгледахте ревютата, които му посветихме, ако вече сте взели решение, че Armor X6 е бъдещият ви смартфон. Можете да разберете каква е цената му към настоящият момент, като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com