Вижте още: Ulefone Armor X2 - Защитен смартфон с ниска цена

 

Това на екраните ви е Ulefone Armor X2 , един брониран смартфон с добри технически параметри, надеждна батерия и най-важното – съвсем достъпна цена. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, спряхме поглед на дизайна, използваните материали, цветовете, нивото на протекция, размерите и други интересни работи, които едва ли друг би ви споделил в ревюто си. А сега идва ред да продължим напред с останалите параметри на Armor X2.

Дисплеят на смартфона е с достатъчно голяма зрителна площ от 5.5". Тоест спокойно можете да гледате видео и да играете игри, без да ви се налага да се взирате. Резолюцията е HD+, съотношението на страните 18:9, а яркостта на IPS панела е средно 550cd/m² с над 90% разпределение по цялата зрителна площ. Положителните страни на това са две – не се забелязват по-тъмни и по-светли зони по дисплея, а когато сте навън и грее слънце, той ще остане достатъчно добре видим.

 

Следващият компонент на който всеки потребител обръща внимание при избора на бъдещият си смартфон, е хардуерът. При Armor X2, Ulefone залагат на централен процесор Mediatek MT6580. Той е 4-ядрен 28nm с Cortex-A7 архитектура и тактова честота, достигаща 1.3 GHz.

 

Това е широко разпространено CPU, което сме срещали при много модели смартфони, сред които Asus ZenFone Go, Ulefone S8, Blackview A30 и A7, които сме ви показвали във видео ревюта на сайта ни. Както при тези устройства, така и при Ulefone Armor X2 впечатленията ни са добри. Да, това не е най-мощният процесор, подходящ за тежки игри на максимална графика, но за базови задачи като браузване, гледане на видео, социални мрежи, различни програми и не много тежки игри, MT6580 е чудесно бюджетно решение, което няма излишно да увеличи цената на самия смартфон.

 

 

Друг голям плюс на това CPU е неговата ограничена консумация на електроенергия, нещо което е много желан ефект при сървайвър смартфон както този. При Armor X2 партнират още GPU ARM Mali-400 MP2 и 2GB RAM памет.  Вградената в смартфона памет е 16GB, като този обем може да се увеличи с до 128GB посредством microSD карта памет. За безжичните бръзки се грижат Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0. 

 

Телефонът е Dual SIM, като и двете карти са 3G. Също така е налична и NFC функционалност, която позволява бърза безжична връзка с други поддържащи технологията устройства, както и безжични разплащания в страните които разполагат с такова.

 

Софтуерът който управлява всичко изброено до тук е поверен в ръцете на Android версия 8.1 Oreo. Също както при много други смартфони на Ulefone, които сме тествали и тук менюто е много лесно за ориентиране, зашото от него производителят е премахнал всичко излишно. В същото време пък е добавил някои интересни функции като например Intelligent Assist който ви разкрива някои бързи функционалности.

 

Такива има и при настройката на Fingerprint сензора. Чрез Dura speed пък можете да изключите някои приложения във фонов режим, като така смартфонът няма да се натоварва излишно и ще работи по-бързо. Това оказва положително влияние и на батерията му.

 

Тя е Li-Po акумулатор с 5500mAh заряд. По време на тестовете ни, смартфонът издържа с едно зареждане между 3 и 4 дни. Ако трябва да направим подробна разбивка, този заряд е достатъчен за 10 часа непрестанно гледане на видео, 30 часа слушане на музика, 20 часа разговори или 250 часа в режим на изчакване. В комплект с Ulefone Armor X2  върви и специално Fast Charge зарядно. С него за един пълен заряд на батерията на смартфона са нужни около 2.5 часа.

 

Върху гърба на Armor X2 има двойна камера, което автоматично ни подсказва, че снимките с „Ефект Боке“, няма да са никакъв проблем и е така, в което можете да се убедите от кадруте на екраните си. Сензорите са 13MP+5MP с апертура f/2.0. Последната цифра означава пък, че ще можете да правите не лоши снимки при по-слаба околна светлина. Предната селфи камера е 8MP и има на разположение различни интересни филтри, както и разкрасяващият режим "Beauty Mode".

 

Колко струва Ulefone Armor X2? На този въпрос, ще можете да си отговорите, към момента в който гледате това видео ревю, ако посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com