Вижте още видео ревюто: Ulefone Armor 7 - Брониран смартфон с красив дизайн

 

Това на екраните ви е Ulefone Armor 7, един от най-добрите ударо, водо и като цяло устойчиви на какви ли не външни влияния смартфони, които днес могат да бъдат намерени на пазара. Със своята IP68/IP69K и MIL-STD-810G протекция, той успя да ни впечатли значително, но също така успя да ни спечели и с красив дизайн, качествени материали и богата съпътстваща окомплектовка. Но да не ви преразказваме всичко, което сте пропуснали да видите – директен линк към видеото ще намерите над тази статия, а сега е време да продължим напред с по-техническата част от обзора ни.

 

 

Дисплеят на Ulefone Armor 7 е доста голям. Той има на разположение сели 6.3" и има характерна Waterdrop извивка горе, в която се намира предната селфи камера. Дисплеят е със съотношение на страните 19.5:9 и респективно FHD+ резолюция 2340х1080 пиксела. Образите които виждаме на дисплея са доста детайлни и ясни. Дори да се вгледаме от близко разстояние, не забелязваме очертанията на пикселите, а това от своя страна води до намалена умора в очите ни след продължителна работа. Яркостта на дисплея е доста висока, което ни позволява да виждаме дисплея добре, дори когато сме навън и грее ярко слънце. Независимо, че телефонът е брониран, дисплеят му по данни на производителя заема 93.9% от лицевата част на телефона. Тук е интересно да отбележим, че освенм че е със седма степен на бронировка, която го защитава от драскане, този дисплей има специална технология на тъчскрийна. Тя ви позволява да работите с телефона без да сваляте ръкавиците си през зимата.

 

 

При хардуера на Ulefone Armor 7 също ни очакват приятни изненади, като най-голямата е централният процесор, който е от последно поколение. MediaTek Helio P90 е 8-ядрено CPU с 2 високоскоростни Cortex-A75 с 2.2GHz тактова честота и още 6 Cortex-A55 на 2GHz. За тези които се интересуват по-обстойно от хардуер, ще кажем, че Helio P90 е почти 5 пъти по-бърз от Helio P60 и P70, които са масови в този специализиран сегмент смартфони. Процесорът е направен по 12nm FinFET технология и в различни тестове се оказва по-енергоефективен от 7nm чипове. Така Armor 7 има много добро КПД което е важно за сървайвър смартфон, но за батерията ще си говорим след малко.

 

 

С партниращи GPU IMG PowerVR GM 9446 и цели 8GB RAM памет, този Ulefone направо лети. Тествахме го с какви ли не натоварвания и нищо не успя дори малко да го задъха. Тежки програми и игри с високи графични изисквания също не представляват абсолютно никакъв проблем. Също така, ще отбележим, че при големи натоварвания корпусът на телефонът не грее. Вградената в смартфона памет е с предостатъчен обем от 128GB, но въпреки това той може да бъде увеличен с до още 256GB чрез microSD или 2TB посредством TF карта памет.

 

 

Ulefone Armor 7 работи под операционна система Android 9.0 с потребителски интерфейс оптимизиран за Tough смартфон. Тук имате функции за оцелваяване и такива които улесняват значително живота ви. В папката „Outdoor Toolbox“ имате компас, лупа, различни нивелири, децибелометър, крачкомер и дори пулсомер. За целта поставете пръст върху сензора под петорната светкавица върху гърба на телефона.

 

 

Купете Ulefone Armor 7 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ulefone Armor 7 се захранва от Li-Po батерия с 5500mAh заряд. Той се оказва достатъчен за 25 часа непрестанни разговори или цели 550 часа в режим на готовност. Толкова голяма батерия, съвсем очаквано има на разположение и бързо зарядно. То е 15W, 5V/3A и с негова помощ телефонът се зарежда от 0 до 100% за около 2.5 часа. Armor 7 има поддръжка и на безжично 10W Qi Wireless Charge зарядно.