Характерният му дизайн издава, че това на екраните ви е защитен от външни влияния смартфон. Ulefone Armor 6S може да бъде мокрен, калян, изпускан и ще ви служи вярно в жега, студ и всякакви други екстремни ситуации.  В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме именно протекция и дизайна на устройството, а сега идва ред да наблегнем на техническата част.

Ще започнем с  Notch дисплея, който е с 6.2“ диагонал,  съотношението на страните 19:9 и резолюция FHD+ 2246x1080 пиксела. Не можем да искаме повече от защитен смартфон, имайте предвид, че това е резолюция с която могат да се похвалят голяма част от топ флагман смартфоните, а повечето защитени модели са с доста по-малката HD+, Размерът пък е достатъчно голям за игра и забавление.  На него можете да гледат няколко човека видео дори навън в слънчево време, защото яркостта е доста над средностатистическата и дисплеят е добре видим.

 

При хардуера ни очакват доста приятни изненади. На първо място – този смартфон има цели 128GB вградена памет, върху която можете да съхранявате огромно количество снимки, филми, игри и други файлове. Централният процесор на Ulefone Armor 6S е супер мощият, надежден и енергоспестяващ MediaTek Helio P70. Toй e изпълнен по 12nm технология и има 8 ядра, чиято тактова честота е 2.1GHz.

 

Познавайки добре предшественика Helio P60, можем да кажем, че P70 е с 30% по-мощен и консумира с 35% по-малко енергия от него. На това CPU партнира са GPU ARM Mali-G72 MP3 с 900MHz честота, RAM паметта пък е 6GB.

 

Това ви гарантира, че на телефона без проблем ще вървят тежки игри на висока графика, ще можете да работите с всички сериозни мобилни програми и да правите мултитаскинг с безброй едновременно отворени прозорци и приложения, без да се притеснявате, че телефонът ще започне да забива.

 

Качественият хардуер Ulefone Armor 6S върви ръка за ръка с надежден и интуитивен софтуер. Телефонът се управлява Android 9 Pie с фирмен потребителски интерфейс, който е оптимизиран за Rugged смартфон като този. Ще погледнем по-интересните му функции, като ще започнем с тези от падащото бързо меню. Това е нощен режим, който в който се намалява яркостта на дисплея и цветовата гама от синьо-бяла става жълто-бяла. Целта е очите ви да се натоварват по-малко. Hotspot служи за създаване на мобилна точка за споделяне на интернет с други устройства. Тоест можете да направите от телефона рутер, с който да дадете интернет на други свои устройства.

 

Cast пък ви дава възможността безжично да споделяте съдържанието на смартфона си върху екрана на Smart телевизор. Чрез Screen Record пък можете да правите видео записи на това което е в момента на дисплея на смартфона, като успоредно с това можете да обяснявате на глас какво правите, защото микрофонът е акривен. Много полезно в случай, че някой ви попита „Как да направя нещо на смартфона си?“. От тук можете да активирате още режими за пестене на батерия и на мобилни данни. Предвид, че Ulefone Armor 6S е водоустойчив, в това меню присъства и една специализирана функция – Under Water деактивира сензорите на дисплея и прави механичните периферни бутони активни когато снимате с камерата.

 

Също специализирана за сървайвър смартфон е папката “Tool Bag”, в нея имате електронен компас, децибелометър, няколко нивелира, транспортир, крачкомер и лупа. Имате дори UV метър който измерва ултравиолетовите слънчеви лъчи и барометър с помощта на който винаги можете да определите дали времето ще се променя рязко.  Имате още детски режим който заключва определени приложения и функции на телефона, за да можете да го дадете на детето си да играе, спокойни, че няма да изтрие нещо важно или да влезне във Fecebook профила ви.

 

За ваше улеснение имате сканер на баркодове. Също за ваше улеснение, от  Navigation подменюто с настройки можете да промените разположението на виртуалните бутони в долната част на дисплея, спрямо това дали сте левичар или десничар. Имате възможност при изключен дисплей да активирате различни функции чрез рисуване на символи по дисплея – това става чрез Gesture  WakeUp и Gesture Motion функциите. И тъй като Ulefone Armor 6S е смартфон, който е направен, за да ви помага да оцелеете в екстремни ситуации, имате на разположени и SOS Call бърз бутон, който изпраща предварително написано съобщение на определени от вас контакти, в което се съдържа и точното ви местонахождение.

 

Да, определено Ulefone Armor 6S е смартфон който си заслужава. Ако искате да разберете на каква цена се предлага той към момента в който гледате това видео ревю, можете да я научите като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com