Вижте още: Ulefone Armor 6E - Защитен смартфон с MIL-STD-810G и IP68/69K протекция

 

Това е Ulefone Armor 6E - брониран смартфон, който бързо успя да ни спечели с дизайн, качествена сглобка, защита и функции. Няма да ви преразказваме какво сме показали в първата част на ревюто което Digital.bg му посвети, ако сте пропуснали да го гледате – директен линк има над тази статия.. Време е да продължим напред, защото ви очакват още доста интересни неща.

 

Купете Ulefone Armor 6E с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Освен добре защитен, Notch дисплеят на Ulefone Armor 6E е и доста качествен. Зрителната му площ е цели 6.2“, а съотношението на страните 19:9. Достатъчно за работа, браузинг, игри, снимки и видео. Яркостта е доста над средностатистическата и дисплеят е добре видим, дори навън, когато грее ярко слънце.

 

Резолюцията е FHD+ 2246x1080 пиксела. В резултат имаме добра детайлност и намалена умора в очите след продължителна работа. Ulefone имат палец нагоре за дисплея си, който впрочем е с Gorilla Glass 5 бронировка.

Както вече споменахме в първата част на ревюто ни, визуално Armor 6E е почти еднакъв с Armor 6, който ви показахме в началото на годината. Една от съществените разлики между двата модела обаче отриваме при хардуера. Централният процесор на новият модел е последният MediaTek Helio P70, всъщност това е първият Rugged смартфон в света, който може да се похвали с това CPU. To e 12nm, с 8 ядра и тактова честота достигаща 2.1GHz.

 

Процесорът е с 30% по-мощен и консумира с 35% по-малко енергия в сравнение с предшественика си Helio P60, който пък Ulefone са използвали при стандартният Armor 6. Партниращи са GPU ARM Mali-G72 MP3 с 900MHz честота и 4GB RAM. Макар да не е предназначен за това, на Ulefone Armor 6E спокойно можете да играете всички актуални игри, без забавяне и проблеми. Тук спокойно можете да инсталирате и всички тежки програми, с които работите. Благодарение на материалът от който е направен корпуса, при максимално натоварване не отчитаме по-силно  греене от допустимото. Вградената в смартфона памет е с обем от 64GB, като при нужда, можете да ги увеличите с до 256GB посредством слота за microSD карти памет.

 

За качествената работа на Ulefone Armor 6E, съвсем очаквано освен хардуера се грижи и добре подбраният софтуер.  Той е поверен в ръцете на операционна система Android 9 Pie с фирмен потребителски интерфейс, който е оптимизиран за Rugged смартфон като този. Разглеждайки менюто на телефона откриваме доста, интересни и полезни неща. Например Night Light режим при който настройките на дисплея се оптимизират за работа на тъмно, като така очите ви не се натоварват толкова много. 

 

Cast функция, която ви позволява да споделяте безжично съдържанието на телефона със Smart телевизор или проектор. „Screen Record“ пък ви позволява да записвате видео със случващото се върху дисплея на телефона, като успоредно с това да обясняват какво се случва, защото е активен и микрофонът. Също от падащото меню можете да активирате бързо режими за пестене на енергия и на мобилни данни. Второто е много полезно, особено когато сте в роуминг в страни извън Европейския съюз или сте в гората близо до границите със Сърбия и Македони. Функцията ограничава приложенията ви да няма да трупат скъпи мегабайти във фонов режим.  И тъй като Ulefone Armor 6E e Rugged смартфон с протекция, позволяваща му да работи под вода, Ulefone са добавили и специален режим “Under Water” който изключва тъчскрийн активността на дисплея и ви позволява да снимате под вода. Сега вече за снимане се използват механичните бутони в дясно.  

 

Типично за един мъжки смартфон, в менюто на Armor 6E намираме папката „ToolBag“ в която има няколко полезни функции като компас, децибелометър, нивелир, лупа, барометър, педометър, възможност за измерване на градуси и UV. Последната екстра е много полезна, особено в случаите когато през лятото слънцето е опасно за плаж.

 

 

В иконите на стартовият ви екран се откроява тази на „Child Mode“ който ограничава достъпа на деца до определени приложения и функции на телефона. Имате и „Game mode“ режим, който ограничава входящите обаждания докато сте активирали конкретна програма, въпреки името на режима, не е задължително тя да бъде игра. Armor 6E има още вграден QR сканер и DuraSpeed оптимизира работата на хардуера.

 

В настройките можете да изберете Gesture wakeup. Той ви отключва функцията, рисувайки определена буква върху изключеният дисплей да активирате дадена функция, зададена под нея.  V- снимки, O – Youtube, S – съобщения и други. Можете и чрез слайд да активирате камера, калкулатор или друга бърза функция.

 

Ulefone Armor 6E се захранва от Li-Ion батерия с цели 5000mAh заряд. Благодарение на комбинацията с AI процесора на телефона, имате на разположение 25 часа време за разговори, 34 часа слушане на музика, 9 часа гледане на видео или 440 часа в режим на изчакване. В окомплектовката на смартфона има специален донгъл от USB-C към пълноразмерно USB. Чрез него можете да се възползвате от функцията Reverse Charge, която прехвърля от заряда на батерията ви към тази на други смартфони. 

 

Също в кутията имате Quick Charge 9V 2A зарядно, а освен това ще отбележим, че Ulefone Armor 6E има бърза безжична Qi 10W Wireless Charge възможност за зареждане. Вече познавате добре Ulefone Armor 6E, като остана единствено да ви покажем нагледно във фотографско видео ревю – как снимате камерите му. А на въпроса „Колко струва Armor 6E в този момента?“, можете да си отговорите и сами лкато посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com