Вижте още видео ревюто: Ulefone Armor 3W - Смартфон с MIL-STD-810G и много допълнителни аксесоари

 

Вече познавате добре смартфона на екраните си, това е супер защитеният Ulefone Armor 3W, който има всички предпоставки да бъде определен като топ флагман. Дори окомплектовката му е в пъти по-богата от това, което виждаме при няколко пъти по-скъпи смартфони. До тук във видео ревютата които Digital.bg му посвети, разгледахме дизайна, протекцията, дисплея, периферията, свързаността и други интересни параметри на тази яка джаджа. Няма да ви ги преразказваме, за пропусналите – директни линкове към ревютата има над тази статия. А сега е време да продължим с останалото, което още ме знаете за Ulefone Armor 3W.

 

В основата на хардуера стои супер бързият и надежден процесор MediaTek Helio P70 с AI. Той е 12 nm FinFET с 8 ядра, разделени в 4-ки, ARM Cortex-A73 на 2.1GHz и Cortex-A53 на 2GHz. Същият се използва от много други популярни смартфони на Ulefone, на Oukitel, Blackview и други. Той значително надгражда предшественика си Helio P60 не само като мощност, но и като консумация на електроенергия.

 

При Ulefone Armor 3W му партнират GPU ARM Mali-G72MP3 и цели 6GB RAM, като имайте предвид, че повечето други смартфони с Helio 70 са с по 4GB RAM. От тук идва и съществената разлика в бързината в сравнение с тестваният днес смартфон. На него вървят без какъвто и да е проблем всички нови игри на максимална графика, тежките програми с големи системи изисквания също не представляват никаква трудност.

 

За качествата на процесора говорят и резултатите от всички Benchmark тестове на които го подложихме. Вградената в смартфона памет е с достатъчно голям обем от 64GB. Има шанс той да не е достатъчен на някои потребители, като за тях на помощ идва microSD картата памет, която може да добави до още 256GB.

 

Купете Ulefone Armor 3W с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Но какво е един качествен хардуер, без адекватно добър софтуер който да го управлява. Това е ясно и на Ulefone, които са снабдили своят Armor 3W с последното поколение Android 9 Pie операционна система, която са оптимизирали за устойчив на външния влияния смартфон като този.

 

На първо място, тук е налична Tool Bag папка, в която са добавени някои много полезни функции за оцеляване и за помощ при различни видове работа. Тук имате децибелометър, електронен компас, фенер с различни функции, няколко нивелира, лупа, специална аларма и възможност за измерване на ъгъл чрез транспортир. Овен това имате пулсомер, който работи при слагане на пръст върху камерата и уред за измерване на атмосферното налягане. В планината например с негова помощ можете да предвидите, дали времето ще се развали.

 

Много полезни екстри има и в падащото отгоре меню – нощен режим на дисплея който щади очите, скала на сивото, бърз достъп до HotSpot, Data Saver, Storage, Cast за споделяне на съдържанието на телефона върху Smart телевизор и S-capture, която разкрива подменю с възможности за скрийншот, рисуване, двоен слайдър и запис на видео със случващото се върху дисплея. Имате дори фотографски режим за снимки под вода, при който се изключват сензорите на дисплея и за реализирането на снимки и видео се използват бутоните по периферията.

 

Ако влезнете в подробните настройки на Ulefone Armor 3W, ще откриете още възможности за персонализации, като основните са в „Smart Assistant“ подменюто. “System motion” ви позволява да активирате бързи команди при изключен дисплей, чрез „Network Management“ можете да изберете кои приложения да работят винаги или само с W-Fi или с мобилна мрежа, „Appblocker“ пък ви позволява да блокирате определени приложения. Можете да регулирате LED известията си – кой цвят, известие за какво да ви показва. Имате още четец на баркодове и „SplitScreen“ функционалност.