Не случайно избрахме да тестваме черен Samsung Galaxy S7. Ако някой се пита „Защо?”, отговорът е, че от появилият се през 2014г. I9506 Galaxy S4 Black Edition, до този момент нямахме друг черен флагман при Samsung. Този дори се явява и първият от черно стъкло. Ще ви припомним, че при Galaxy S6 имахме в много екстравагантен смарагдово зелен вариант, който наследникът му вече няма.

 

Водоустойчив смартфон

Още тук ще избързаме да отбележим и нещо много важно. С новият си флагман, Samsung връщат на потребителите нещо което им отнеха с Galaxy S5. Корпусът отново е водоустойчив, но този път задният капак не се сваля, следствие на което нивото на протекция се е увеличило до IP68. При S5 беше IP67 и не бяха единици случаите когато заради ненапълно затворен капак телефона дефектираше при мокрене.

 

 

По спецификации S7 спокойно може да се потапя във вода с дълбочина до 1.5 метра за не повече от 30 минути. Тук обаче можем да ви дадем един приятелски съвет…дори да е водоустойчив, не рискувайте да правите снимки под вода през лятото, защото тук много важен фактор е така нареченият термо шок. Ако ви е любопитно да разберете повече по темата, пишете ни във формата за контакти по-долу или на нашата Facebook страница. При достатъчно голям интерес от ваша страна ще направим отделно видео в което ще разгледаме подробно този казус, тествайки камерата под вода.

 

Дисплей

При дисплея на новият фалгман на Samsung нямаме промяна в размера от S5 насам – 5.1”. При S7 той е абсолютно същият както при S6 - Quad HD Super AMOLED с великолепни, ярки и наситени цветове. Новост тук е функцията Always on Display, благодарение на която дисплеят никога не заспива напълно и показва часовник, календар или уолпейпър.

 

 

Якото в случая е. че това не изтощава батерията ви, но откриваме и нещо малко неприятно за тези които използват често смартфона си в безшумен режим, да речем в офиса. Както знаем, тогава често реагираме на съобщения или входящи обаждания, когато дисплея ни присветне. За съжаление при S7 часовникът и календара присветват и често ще ви карат да поглеждате към тях. Тук моментално следва да си зададем въпроса – ще се появи ли Always on Display в следващият ъпдейт за S6 и новата A-серия на Samsung? За сега това не става ясно.

Периферия

Разглеждайки периферията на смартфона забелязваме нещо много любопитно…къде е USB Type C порта за зареждане? …амиии всъщност няма такъв, имаме обикновено microUSB. Всички нови топ модели на конкурентни марки бяха снабдени с Type C, но защо такова нямаме тук? Както знаем при представянето на новия си флагман в Барселона, Samsung използваха нашумелите си очила за виртуална реалност Gear VR. На много места днес вече Galaxy S7 се предлага именно в комплект с тях.

 

 

Така, че следвайки пътя на логиката и познавайки добре VR, microUSB е използвано от южно корейците именно заради тях и други съпътстващи модела аксесоари. Отделно, в окомплектовката на смартфона намираме ето този преходник. Някой вече досети ли за какво се използва той? Всъщност функциите са няколко. Когато го включим към S7 ние можем да включим директно флашка и да разглеждаме съдържанието ѝ. Втората функция е да зареждате смартфона си от друг или с него да зареждате друг. Това зависи от страната на свързване на кабела помежду им. Чрез приложението Battery Monitor нагледно ще ви покажем как става това.

 

DualSim

Нещо от което често се оплакваха потребителите на Galaxy S6 беше липсата на слот за допълнителна карта памет. Не особено логично, още повече, че както вече споменахме, смартфонът дори не беше влагоустойчив. S7 е излекуван от тази болест и вече в гнездото в което се слага SIM картата, можете да добавите и microSD. Друго яко нещо е, че ако вградените 32GB или 64GB са ви достатъчни, в гнездото можете да добавите втора SIM карта вместо памет.

Очаквайте

Очаквайте и втората част на обстойното видео ревю на Digital.bg, посветено на новият топ флагман на Samsung – Galaxy S7. В нея ще разгледаме батерията и хардуера, ще тестваме двете му камери и ще ви покажем множество тестови снимки направени с тях.