Вижте още: Смартфон Microsoft Lumia 950XL

 

Първото нещо което застава пред погледа ни е дизайна на устройството. То определено е елегантно и в крак с актуалните тенденции на пазара. Разбира се, не очаквайте стъкло и алуминий, но визията без проблем можете да съпоставите с тази на Samsung Galaxy S4. Гърбът е пластика с обработка наподобяваща кожа. Сребриста периферна лайсна приличаща на метал, но всъщност е ъпгрейдната пластмаса. Габаритите на модела са стандартни към компактни. (151.8 x 77.5 x 8.2)

 

 

Все пак имайте предвид, че Galaxy On7 е с 5.5” диагонал на дисплея. Както и преди сме казвали, това универсално доброто решение за голям смартфон, ако не искате да си купувате отделно таблет. Практиката ни показва, че 5.5” са ни напълно достатъчни за ежедневни задачи, игра на игри и дори гледане на видео от двама човека едновременно. Като качество на картината би ни се искало да имаме Full HD, но ще се задоволим с 1280x720 пиксела. Цветопредаването е добро, същото можем да кажем и за зрителните ъгли.

 

 

Разглеждайки дисплея ще отчетем и един по-съществен за някои потребители минус. Galaxy On7 няма автоматична регулация на яркостта. Например на мен това изобщо не ми пречи и дори на всеки мой смартфон, който разполага със сензор за заобикалящата светлина, предпочитам да настройвам яркостта на екрана ръчно. Така сам най-добре мога да преценя как максимално качествено виждам изображението върху него в зависимост дали гледам видео, чета текст или играя игри. Отделно така пестя и от заряда на батерията.

 

Батерия

Именно тя е и едно от големите достойнства на Samsung Galaxy On7 - Li-Ion акумулатор с 3000 mAh заряд са предостатъчни за хардуерът му. Средно модела трябва да издържи около 2 дни. Колко точно, при разговори, браузване, игри и комбинирана работа, можете да разберете в подробното видео ревю на Digital.bg което предстои да видите скоро.

 

Хардуер

Преди малко споменахме хардуера, On7 е позициониран в бюджетният клас, но въпреки това разполага с не лоши технически спецификации. В основата му стои 4-ядрен Exynos 3 3475 с Cortex-A7 архитектура и тактова честота 1.3 GHz. Партниращият графичен процесор е Mali-T720 на 600 MHz, а RAM паметта 1.5GB. Това CPU е модел от 2015г. и до момента можем да срещнем в 4 устройства на Samsung - това са Galaxy J2, показваният днес On7, малкият му брат On5 и сгъваемият Flip-Flop смартфон Samsung Galaxy Folder.

 

 

Като вградена памет, On7 разполага с 8GB, като от тях достъпни за потребителски нужди са едва 3.6GB. До някъде това е неудобство, но предвид, че разглеждаме бюджетен смартфон е напълно очаквано. Но не се притеснявайте - On7 има слот за microSD карти памет, чрез който можете да добавите до 128GB. Кратка справка направена от Digital.bg показва, че флаш карта ADATA microSDXC+ADAPTER UHS-I Class10 с максималният 128GB обем се предлага за около 120лв.

 

Камера

Ако искате да правите снимки, Samsung Galaxy On7 би бил добър избор - предната му камера е 5MP и следователно е подходяща както за селфита, така и за видео разговори. При основната вече на разположение имате цели 13MP.

 

 

Очаквайте скоро подробни тестове и различни кадри направени с нея. Ако през това време имате някакви въпроси за Samsung Galaxy On7, можете да ни пишете в Disqus формата под този плейър.