Вижте още: Revo Zoom – Смартфон с двойна Камера и красив Дизайн

 

В това ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже смартфона Revo Zoom. Той има красив графитено сив корпус с вграден Fingerprint сензор, 5.5” 2.5D Full HD дисплей и двойна камера. Типични флагмански характеристики , с тази разлика, че Revo Zoom не е скъп флагман, а бюджетни предложение предназначено към масовият потребител.

 

 

Дисплей

Дисплеят който Revo са избрали за смартфона си е 2.5D и може да се похвали с високо качество. Той е IPS LCD с цели 5.5" диагонал и с FHD резолюция. Благодарение на разширението 1920х1080 пиксела, имаме 401ppi плътност на пикселите за 1" и 0.0634мм размер на всяка от точките. Следователно дори от близко разстояние няма да забележите очертанията на пикселите, а след часове постоянно взиране в дисплея, няма да изпитате умора в очите си.

 

Revo Zoom има 5.5" дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела

 

Както можете и сами да се убедите, цветовете на дисплея на Revo Zoom са много реалистични и образите са като живи. За това основно допринася до 96% цветово насищане, което има той. Матрицата има много широки ъгли на странично виждане и добра контрастност – 2000:1.

 

Дисплеят има равномерно разпределение на цветовете

 

Също така технологията MiraVision опримизира изображенията чрез индивидуални настройки. Максималната яркост при дисплея на Revo Zoom 500 cd/m² с 90% разпределение по цялата площ на дисплея.

 

Яркостта на дисплея може да се регулира ръчно или автоматично

 

Така при теста единичен цвят, по него не се открояват по-светли и по-тъмни петна. Нивото на яркостта може да се регулира както ръчно така и автоматично. Дисплеят има леки отблясъци, но остава добре видим при работа на открито. Капацитивният тъчскрийн разпознава до 5 едновременно зададени точки и тестовете ни отчитат, че сензорите работят добре. След работа по екрана не остават много пръстови отпечатъци, защото е налично олеофобно покритие.

 

 

Дисплеят на новия смартфон на Revo поддържа “Smart wake” функция за разпознаване на жестове чрез които можете да извиквате различни бързи команди. От менюто с настройки можете да изберете кои от тях да бъдат активни. Кратко демо от къде да ги активирате и как работят, можете да намерите във видеото над тази статия.

 

Хардуер

В основата на хардуера на Revo Zoom стои 28nm 64bit ARMv8 процесор Mediatek MT6737T. Тук е много важно да обърнете внимание на последната буква в наименованието, тя означава Turbo. Освен, че това CPU има с 20% по-висока тактова честота, процесорът с буква T в края е разработен от Mediatek за устройста в Full HD дисплей, какъвто вече разбрахме, че имаме при Revo Zoom.

 

Revo Zoom има 64bit ARMv8 процесор Mediatek MT6737T и 2GB RAM памет

 

Успоредно с това графичният процесор Mali-T720 MP2 има с 50MHz по-висока честота, достигайки 600 MHz, а 64-bit едноканална LPDDR2 RAM памет е 733 MHz, спрямо 640 MHz при телефоните с процесор MT6737. Като обем RAM паметта на Zoom е 2GB. С централен процесор Mediatek MT6737T към момента на пазара се предлагат няколко десетки модела смартфони, като сред тях са тестваните от нас Sony Xperia L1 и Huawei Y6 (2017).

 

 

Като трябва да подчертаем, че единственo Revo Zoom ни предлага FHD резолюция на дисплея. Смартфонът работи отлично с натоварването на което го подложихме. И сами виждате, че няма забавяне, забиване и производни проблеми.

 

Игра на Игри

За теста с игра на игри инсталирахме популярният Asphalt 8 Airborne. На висока графика играта върви гладко с 24fps. По традиция в този момент измерваме и температурата на корпуса на телефона.

 

 

Тук тя е в норма – средно 38 °C. Вградената в смартфона памет е 16GB, но чрез microSD можете да добавите до още 128GB

 

GPS Навигация

Revo Zoom има доста добра навигация с минимално отклонение. Ето съпоставка с един и същи GPS Test спрямо далеч по-скъпият Nokia 8 който имаме под ръка. Сами виждате, че двете навигации работят реципрочно.

 

 

В страни извън Европейският Съюз, където мобилният интернет не е много евтин можете да използвате GPS и в офлайн режим с предварително свалени карти. В този случай времето за връзка със сателитите след активация ще е около 5 секунди. 

 

Смартфона Revo Zoom работи с Android 7.0 Nougat

 

Revo Zoom работи под операционна система Android 7.0 Nougat. Ориентирането в нея е лесно и дори за първи път да използвате Android смартфон – ще свикнете бързо.

 

Батерия

Батерията на новия смартфон на Revo е Li-ion акумулатор с 3300mAh заряд. На база обстойните тестове които проведохме с телефона можем да кажем, че масовия потребител ще използва с едно зареждане Revo Zoom средно между ден и половина до два дни.

 

Revo Zoom има Li-ion батерия с 3300mAh заряд

 

За тези които обичат да натоварват по-сериозно смартфоните си, направихме следния експеримернт. Заредихме батерията до 100%, изключихме интернета и GPS-а, настроихме яркостта на дисплея на 50%. След което стартирахме предварително свалено видео с Full HD разширение. За да разредим батерията до край ни бяха нужни 9 часа. Това пък е Battery drainer тест.

 

Батерията на Revo Zoom има специален режим за пестене на енергия 

 

Ако кликнете в падащото меню на иконата с батерия, ще получите мониторинг на изразходената енергия, след което можете да активирате Battery Saver режим който ще ограничи част от функциите на телефона, но ще увеличи времето за автономна работа. Последствие няма нужда да го изключвате ръчно – това ще се случи автоматично веднага след като свържете Revo Zoom към зарядното му. За едно пълно зареждане на телефона ще са ви нужни около 3 часа.

 

Revo Zoom има високо качество на изработката, съчетано с ниската цена

 

Вече познавате смартфона Revo Zoom добре, но все още не знаете как снимат тези две камери върху гърба му. Отговорът на този въпрос ще получите нагледно в отделно фотографско видео ревю, което екипът на Digital.bg е подготвил за вас. Там ще намерите различни тестови снимки и видео които направихме с телефона.