Вижте още: Смартфон Revo 555 - Дизайн и Дисплей

 

Тези от вас които следят Digital.bg знаят, че неотдавна започнахме да разглеждаме във видео ревю премиерният за България бюджетен смартфон Revo 555. Тогава ви обещахме, че скоро ще направим отделно видео в което ще разгледаме и тестваме хардуера. Е, този момент дойда.

 

 

Ако върнем лентата назад и разгледаме предходните модели смартфони Revo които сме тествали, ще отбележим, че марката е използва винаги CPU Mediatek. 555 също не е изключение, в характеристиките му откриваме Mediatek MT6735. Това е доказал качествата си 4-ядрен Cortex-A53 процесор с 1GHz тактова честота.

 

 

Същият имахме при Sony Xperia E5 който също сме ви показвали във видео ревю, като тук не можем да не отбележим нещо любопитно. Sony-то струва в момента над 400лв, доколкото 555 се предлага в България 255лв. От чисто потребителска гледна точка, Голямо Браво от нас на Revo! Потребителите получават повече за по-малко пари. Още повече, че тук и RAM паметта не е никак малка - 2GB.

 

 

Ще инсталираме на телефона програмата CPU-Z с която ще направим мониторинг на това, как работи устройството. Тук можете да видите, че при слаби натоварвания на централният процесор, работи само едно от ядрата и то не с пълният си капацитет. Ако раздвижим пръст по дисплея, активираме и останалите ядра, които до този момент си почиват. По този начин процесорът не само щади батерията, но и  увеличава самият си времеви ресурс.  

 

 

Освен RAM паметта и CPU-то, за хардуерната работа на смартфона помага и графичен процесор, който в случая е Mali-T720. Той е представител на Cost Efficient GPU серията на ARM, има две ядра с 650 MHz честота и поддръжка на DirectX 9.3. Тук е момента да инсталираме няколко от най-популярните днес игри, за да видим нагледно как ще се справи Revo 555 с тях.

 

Game Play

Като едно важно пояснение - избрали сме не само популярни игри, но и в същото време такива с високи системни изисквания. Те са и с по-големи обеми, което по никакъв начин не ни притеснява, тъй като вградената памет на смартфона е 16GB, а чрез microSD могат да се добавят до още 256GB.

 

 

Докато играем тези игри, впечатление ни правят звуковите им ефекти и качеството с което ги възпроизвежда смартфона. Високоговорителят му е само един, но достатъчно силен и с качествен звук. Теста ни програма за измерване силта на звука, ще покаже колко са децибелите тук. Последното малко по-различно екшън заглавие ще ви покажем е Dead Triger 2. Неговата графика е характерна с детайлността си и не са единици телефоните които по време на тестовете ни не се справят с изпитанието. Тук затруднения не се наблюдават.

 

 

Както и сами се убедихте от кадрите на екраните си, Revo 555 е идеално решение за игра на игри. Не отчитаме забавяния, насичания и производни проблеми.

 

AnTuTu Benchmark

Следващото изпитание на което ще подложим смартфона е AnTuTu Benchmark тест. Той тества не само централният процесор, но още GPU, RAM и вградена памет. Крайният резултат е 24 095, което ще определим за статистически добро постижение. След цялото това натоварване, съвсем логично би последвало да проверим, каква е работната температура на телефона.

 

 

Под 40 градуса - за този добър резултат освен правилно подбраният хардуер, допринася и материалът от който е направен корпуса на Revo 555. Той приема и отдава топлината достатъчно добре.